Lippujuhlan päivän marssi Hangossa 4.6.2024

Meri yhdistää – Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati Hangossa 4.6.2024

Puolustusvoimain lippujuhlan päivän valtakunnallinen paraati järjestetään 4. kesäkuuta 2024 Hangossa. Paraatikatselmuksen ja ohimarssin lisäksi ohjelmassa on mm. kalustonäyttely, veneajelua, esityslentoja ja MILjazz -kiertueen konsertti.

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Paraatin järjestelyistä vastaa tänä vuonna Merivoimat, ja paraatin teema on Meri yhdistää. Meri on ikiaikainen kulkureitti, joka yhdistää liittolaisia ja logistisia virtoja. Toiminta merellisessä ympäristössä sekä meripuolustuksessa vaatii kaikkien puolustushaarojen tiivistä yhteistyötä.

Paraatiin osallistuu joukkoja Maa-, Meri- ja Ilmavoimista, Maanpuolustuskorkeakoulusta sekä veteraani- ja maanpuolustusjärjestöistä yhteensä noin 1200 henkilöä, 40 ajoneuvoa ja 10 ilma-alusta.

Lippujuhlan päivän yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa laivastoparaati Hangon edustalla 3.6.2024. Kooste laivastoparaatista nähdään 4.6. Ylen lähetyksissä ja Puolustusvoimien julkaisuissa.

Paraatikatselmus järjestetään kello 12.00 Rukki Areenalla, jonne paraatijoukot ryhmittyvät kello 11.30 alkaen. Kello 13.15 alkaen Appelgrenintiellä toteutettavassa ohimarssissa on mukana jalan marssivien osastojen lisäksi 40 ajoneuvoa. Ohimarssin vastaanottopaikka on Casinon edustalla. Ohimarssia on mahdollista seurata Appelgrenintiellä.

Ohimarssin ylilennoissa on mukana Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita sekä Ilmavoimien F/A-18 Hornet-monitoimihävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita.

Lisätietoja tapahtumasta löydät Puolustusvoimien sivuilta kohdasta Ajankohtaista www.puolustusvoimat/ajankohtaista.fi

Kuva: Puolustusvoimat lippujuhlan päivä 2015.