Satakunnan Pioneerikilta ry

Kilta on perustettu Säkylässä 26.7.1985 sotiemme veteraanien aloitteesta.

Talvi- ja jatkosotaan perustettiin useita pioneerijoukkoja juuri Kokemäen, Harjavallan, Köyliön ja Säkylän seuduilta.

11.Pion.K ja 12.Pion.K olivat alkuvaiheessa 6. divisioonan alaisia yksiköitä muodostaen ylipäällikön reservin. Vuoden vaihteessa 1940 yksiköt liitettiin tuolloin perustettuun, 3. Divisioonaan kuuluneeseen Pion.P 3:een ja ne osallistuivat sotatoimiin Summassa ja Viipurissa. Summan kaistalla toimi myös II AK:aan kuulunut satakuntalainen 29. Pion.K.

Jatkosotaan perustettiin Pion.P 29 Säkylän ja Köyliön miehistä ja Pion.P 31 Kokemäeltä. Ensinmainittu kuului 1. Divisioonaan, jonka sotatie johti Karjalan Kannakselta Aunuksen Kannaksen valtaukseen ja siitä pohjoiseen Karhumäkeen. Pion.P 31 kuului 15. Divisioonaan, joka taisteli Karjalan Kannaksella. Osa  satakuntalaisista pioneereista osallistui myös Lapin sotaan.

img_0012
kiltalogo

Mistä on kyse

Yhdistyksen tarkoituksena on valtiovallan hyväksymien, voimassa olevien sopimusten velvoitukset huomioon ottaen maanpuolustushengen vaaliminen, pioneeri- ja suojelujoukoissa palvelleiden toisiinsa lähentäminen, alueellaan asuvien vaikeuksiin joutuneiden aselajiveteraanien henkinen ja aineellinen tukeminen sekä jäsentensä keskeisenäyhdyssiteenä toimiminen.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää retkeilyjä, tiedotus-, esitelmä-, kokous-, koulutus- ja juhlatilaisuuksia sekä suorittaa muillakin samanlaisilla tavoilla tarkoituksiinsa liittyvää valistustyötä.

Mitä sinä saat

Mitä odotamme sinulta

Varsinaiseksi jäseneksi voi liittyä jokainen pioneeri-, linnoitus-, rakennus-(rakentaja-) ja suojelujoukoissa palvellut tai palveleva Suomen kansalainen. Jäseneksi voidaan perustellusta syystä hyväksyä myös muissa aselajeissa palvelleita Suomen kansalaisia.
Kannattajajäsenet:
Kannattajajäseneksi voi liittyä yksityishenkilö tai yhteisö, joka haluaa tukea pioneerihenkistä vapaaehtoista maanpuolustustyötä.
Kunniajäsenet:
Yhdistyksen johtokunta voi kutsua kunniajäseneksi yksityishenkilön, joka on merkittävästi edistänyt yhdistyksen toimintaa.
Yhdistyksen johtokunta päättää jäsenten hyväksymisestä yhdistyksen jäseniksi.

Toimintamme

Toiminta

Sotilastaidot

Koulutus

Kehittyminen reservissä

Tukiprojektit

Yhteisö & yhteystiedot

Puheenjohtaja:

Vesa Mäkinen, 040 5529501, vesa.makinen(at)maanrak-makinen.inet.fi

Kunniapuheenjohtaja:

Seppo Pere, KOKEMÄKI

Varapuheenjohtaja:

Miikka Ristimäki

Sihteeri:

Matti Vihottula, 0400 772 693, matti.vihottula(at)gmail.com

kuvia

muistomerkki
Säkylän Huovinrinteen kasarmialueen Kunniapolun varteen pystytettiin itsenäisyytemme 70-vuotisjuhlavuonna killan hankkeena pioneerimuistomerkki. Muistomerkissä on kolme Luumäeltä haettua    Salpa-aseman panssariestekiveä, pioneeritunnus ja laatassa teksti ”Talvi- ja jatkosodan 1939-1944 pioneerit”.

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.