Kansainvälinen SRA-lajiliitto, IMSF, on perustettu.

Maanpuolustuskiltojen liiton jäsenille, erityisesti SRA-ampujille on nyt hyviä uutisia!

Yhdessä MPKL:n kanssa Reserviläisliitto, Suomen Reserviupseeriliitto ja Reserviläisurheiluliitto on perustanut kansainvälistä reserviläisten ampumatoimintaa varten uuden kattojärjestön International Military Shooting Federation (IMSF).


International Military Shooting Federation (IMSF) – yhdistyksen perustamisasiakirjan allekirjoittivat lauantaina 4.11.2023 Maanpuolustustalossa Helsingissä järjestetyssä perustamiskokouksessa Maanpuolustuskiltojen liiton, Reserviläisliiton, Suomen Reserviupseeriliiton ja Reserviläisurheiluliiton valtuutetut edustajat.
Liiton tarkoituksena on
– edistää ampumaurheilua ja levittää ampumaurheilun harrastusta
– kohottaa jäsenyhteisöjensä jäsenistön kenttäkelpoisuutta ja maanpuolustustahtoa
– kehittää jäsenyhteisöjensä jäsenistön maanpuolustustaitoja sotilasluonteisen urheiluammunnan avulla sekä
– kehittää ja tarjota maanpuolustustaitoja ja kenttäkelpoisuutta tukevia sotilasluonteisen urheiluammunnan palveluita.

Liiton kotipaikka on Helsinki ja se rekisteröidään Suomeen. Ensimmäisenä lajina uudessa liitossa aloittaa Sovellettu Reserviläisammunta (SRA). Liiton kansainvälisiksi jäseniksi haetaan ensi vaiheessa niitä maita joissa SRA:n harrastamisella on jo jalansijaa, kuten esimerkiksi Viro ja Ruotsi. Perustamiskokouksessa hyväksyttiin liiton säännöt, päätettiin perustamisesta ja vahvistettiin toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet.
Perustamiskirjan allekirjoittivat Marko Patrakka (Maanpuolustuskiltojen liitto), Pekka Tuominen (Reserviläisliitto), Janne Kosonen (Suomen Reserviupseeriliitto) sekä Erkki Saarijärvi ja Harri Kastepohja (Reserviläisurheiluliitto).
IMSF:n ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Petri Ranta (RUL), varapuheenjohtajiksi Marko Patrakka ja Pekka Tuominen sekä hallituksen jäseneksi Erkki Saarijärvi. Liiton pääsihteeriksi nimettiin Veli-Matti Kesälahti (Reserviläisurheiluliitto).Marko Patrakka allekirjoittaa perustamiskirjan 4.11.2023