Vuonna 1987 aloitettu Kansallinen veteraanipäivä -perinne toteutettiin nyt 31. kerran 27.4.2017. Ainakin valtakunnallisen pääjuhlan osalta päivän vietto oli nykymuodossaan viimeinen, jossakin muodossa päivän tilaisuuksia järjestetään toki jatkossakin. Ja paikallisesti voidaan edelleen järjestää halutunlaisia tilaisuuksia.

Vaasassa päivän ohjelmassa on perinteisesti ollut kaupungin veteraaneille järjestämä juhla. Ohjelmassa on ollut mm. vuoden veteraanin palkitseminen, juhlapuhe, tervehdyksiä sekä kulttuuriohjelmaa. Juhlasta on myös lähetetty seppelpartio sankarihaudoilla. Nyt itsenäisyytemme juhlavuotena päivää vietettiin tavanomaista juhlavammin. Veteraanipäivän 27.4.2017 juhlallisuudet aloitettiin Suomen Vapaudenpatsaalla lipunnostolla ja seppeleenlaskulla klo 10:00. Puolustusvoimat asetti patsaalle reserviläisten kunniavartion. Pohjanmaan Maanpuolustuskillan puheenjohtaja Ilkka Virtanen esitti kiitokset sotaveteraaneille Vapaussodassa saavutetun vapauden ja itsemääräämisoikeuden turvaamisesta yli sotavuosien ajan ja patsaalle laskettiin havuseppele kaupungin ja sotaveteraanien edustajien toimesta. Maanpuolustusjärjestöjen 22 järjestölipun lippulinna kunnioitti tapahtumaa mukanaolollaan.

Perinteinen kaupungintalon juhla oli vuorossa juhlasalissa klo 17 alkaen. Ennen tilaisuutta Peilisalissa oli kahvitarjoilu klo 16 alkaen. Juhlaan oli erityisesti kutsuttu kaikki vielä elossa olevat vuoden veteraanit. Juhlapuheen tilaisuudessa piti Merivoimien komentaja, vara-amiraali Veijo Taipalus. Pohjanmaan Maanpuolustussoittokunta huolehti juhlan musiikista. Pääjuhlan ohjelma kokonaisuudessaan yllä olevassa kuvassa.