Pioneeriupseeriyhdistys ry vieraili Korialla

Pioneeriupseeriyhdistyksen jäsenistö piti kevätkokouksensa ja vieraili Pioneeripuiston vanhalla kasarmialueella Korialla 27.3.2019.

Isäntinä olivat yhdistyksen jäsenet eversti evp. Paavo Aho ja majuri evp. Teuvo Manninen sekä rakennustarkastaja Esa Inkilä Kouvolan rakennusvalvonnasta.

Korian kasarmialueen pioneeriperinteet juontavat juurensa 1900 luvun alkuun. Varuskunta rakennettiin Korian siltojen suojaamiseen. Paavo Aho kertoi Korian Pioneeripuiston ja kasarmialueen historian ja Korian siltojen vaiheet perustamisestä nykyaikaan.

Esa Inkilä kertoi Pioneeripuiston kasarmialueen nykyisestä käytöstä ja tulevaisuuden suunnitelmista. Korian kasarmi on entistetty asuinrakennukseksi kauniisti vanhaa perinnettä kunnioittaen. Uudet parvekkeet toiseen kerrokseen on tehty tyyliin sopiviksi.

Kouvolan asuntomessualue 2019 rakennetaan Pioneeripuistoon, valtakunnallisesti arvokkaaseen rakennettuun kulttuuriympäristöön antamaan alueelle uuden elämän. Vanhojen rakennusten viereen tulevat uudet pientalot ja uudenlainen senioriasumisen kortteli. Rantakortteli, Tallipuisto ja Pioneeritien pientalokorttelit avautuvat upeasti Kymijoelle ja Talliojan maisemiin.

Esa Inkilä johdatti yhdistyksen jäsenet vierailulle rakenteilla olevalle messualueelle tutustumaan rakennusten ratkaisuihin ja sijainteihin sekä vanhan kasarmin rakennustekniikkaan.

Vierailun aikana pidettiin yhdistyksen kevätkokous, jossa hyväksyttiin vuoden 2018 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Kiitämme Korian Pioneerikilta ry:tä ja Kouvolan kaupunkia mielenkiintoisesta vierailusta.

Teksti: Ilkka Haapamäki