Suojeluskuntien virallisesta perustamisesta 100 vuotta

2.8.2018 klo 10.00 on valtakunnallisesti samaan aikaan toteutettava kunnianosoitus Suojeluskuntien virallisen perustamisen kunniaksi. Se toteutetaan seppeleen laskun muodossa Suojeluskuntalainen patsaalle Seinäjoen Suojeluskunta ja Lotta Svärd -museon sisäpihalla. Samassa yhteydessä lasketaan myös seppele Suojeluskuntalainen patsaalle sen pystyttämisen 30 -vuotisen muiston merkeissä. Patsas tuli pystytetyksi nykyiselle paikalle myrskyisien vaiheiden jälkeen 2.7.1988. Tämä tilaisuus on avoin kaikille.

Mannerheimin päämaja sijaitsi Seinäjoella vapaussodan aikana tammi-maaliskuussa 1918. Mannerheim ruokaili ja vietti iltaa entisessä rautatieläisten talossa, nykyisessä hotelli-ravintola Almassa. Mannerheimin päämajan kunniaksi ravintola Alman sisätiloissa paljastetaan muistolaatta. Muistolaatan paljastus Almassa klo 11.00 alkaen. Koska varsinainen paljastustilaisuus on sisätiloissa ja tilat ovat rajalliset niin tilaisuus on kutsutilaisuus, mutta myöhemmin, tilaisuuden jälkeen kaikilla on mahdolisuus käydä tutustumassa uuteen muistolaattaan.

OHJELMA (yhteenveto):

10.00 Seppeleen laskut Suojeluskuntalainen patsaalle Suojeluskunta- ja Lotta Svärd –museon sisäpihalla Suojeluskuntien virallisen perustamisen kunniaksi sekä patsaan pystyttämisen 30 –vuotisen muiston kunniaksi.
10.10 Kahvit museolla omakustannushintaan.
11.00 Mannerheimin päämajan muistolaatan paljastus- ja luovutustilaisuus Hotelli-Ravintola Almassa.

Tilaisuuksien pukukoosina arkipuku, eli ei edellytetä tumma pukua eikä kunniamerkkejä.