Vierailu Porin prikaatin Niinisalon varuskuntaan ja Sanna Päiviken tallille 23.10.2019

Satakunnan Pioneerikilta ry:n johto on anonut Porin prikaatin komentajalta lupaa vierailla Niinisalon varuskunnassa, ja komentaja on myöntänyt siihen luvan. Päiväksi on valittu keskiviikko 23.10.2019 ja ajankohdaksi klo 14:00 alkaen. Varuskuntavierailun jälkeen on tarkoitus tutustua vielä vuoden 2019 ravikuningattaren Vieskerin Virvan valmennustalliin Kankaanpäässä. Ohjelman on suunniteltu päättyvän noin klo 16:45.

Johtokunta kutsuu jäseniään ja teidän kauttanne myös muita asiasta kiinnostuneita osallistumaan vierailuun. Niinisaloon on tarkoitus matkustaa omilla kimppakyydeillä, ja tilaisuus aloitetaan varuskunnan portilta klo 14:00. Isäntänä toimii Pohjanmaan tykistörykmentin komentaja evl Antti Pirinen, jonka johdolla tutustumme luokkatiloissa tykistöjoukkojen tämän päivän koulutukseen vajaan tunnin ajan. Tämän jälkeen suunnitelmissa on juoda kahvit Niinisalon sotilaskodissa, johon tilaisuuteen on tarkoitus kutsua myös Pohjankankaan tykistökillan edustaja. Ennen varuskunnasta lähtöä suunnitelmissa on kiertää kasarmialueella lyhyt esittelykierros.

Talli Vanhahongon omistama Vieskerin Virva on Sanna Päiviken tallissa ja valmennuksessa muutama kilometri Kankaanpään keskustasta Honkajoen suuntaan osoitteessa Isosalontie 49. Lyhyen vierailun tarkoituksena on tervehtiä ravikuningatarta ja tutustua tallin toimintaan.

Vierailuun osallistujia pyydetään ilmoittamaan nimensä ja syntymäaikansa sihteerille viimeistään ti 15.10. mennessä osoitteella matti.vihottula@gmail.com tai tekstiviestillä puhelinnumeroon 0400772693.

Tervetuloa.


Vierailuun osallistui kaksitoista kiltalaista. Isäntänä toimi Pohjanmaan jääkäripataljoonan komentaja everstiluutnantti Pasi Tolvanen yhdessä kapteeni Raine Lauhasen kanssa. Kuulimme katsauksen Niinisalon varuskunnan historiasta ja nykypäivän koulutuksesta sekä kävimme tarkastamassa varusmiesten majoitustilat lamellikasarmissa. Tykistökillan edustaja ei voinut osallistua tilaisuuteen. Kiitokset isännille ja vierailun osanottajille.

RUK:n muistomerkillä otettiin yhteiskuva.

Varuskuntavierailun jälkeen kävimme tervehtimässä hallitsevaa ravikuningatarta Vieskerin Virvaa valmennustallillaan. Yhdeksänvuotias tamma on ansaitulla kilpailutauolla.