Karjalan Prikaatin killan ja Vapaussodan ja Itsenäisyyden Kymenlaakson perinneyhdistyksen yhteinen kiltamatka Viroon toteutettiin kauniina elokuun viikonloppuna 7.-9.8. noin 30 Isänmaan ja Viron asioista kiinnostuneen, innostuneen osallistujanaisen ja -miehen voimin. Myös omasta Papulan osastostamme  oli viisihenkinen ryhmä mukana matkalla. Asiantuntevana oppaanamme toimi meille jo monilta itä-Karjalaan ja Viroon suuntautuneilta retkiltämme tuttu kiltaveljemme kenraaliluutnantti evp Pentti Lehtimäki ja Vihdin Liikenne toimi vastuullisena matkanjärjestäjänä.

Saimme tutustua retkellämme monipuolisesti niin Viron Vapaussodan taistelupaikkoihin kuin myös Narvan 1700-luvun rintamalinjoihin sekä Sillamäen aikanaan täysin suljettuun upeaan merenrantakaupunkiin, Narva neuvostoliittolaisvaikutteisessa  karuudessaan ja Tartto vehmaine puistoineen sekä Enkelin- ja Pirunsiltoineen antoivat taustoitusta Pentti Lehtimäen asiantuntevaan ja mielenkiintoiseen johdatukseen Viron menneeseen historiaan siinä olevine kytkentöineen suomalaisiin sotilashenkilöihin sekä suomalaiseen arkkitehtuuriin.

Kuva 2
R
yhmämme Tarton rauhan solmimispaikalla osoitteessa Tönisson 1 Tarton keskustan tuntumassa. Tarkkaan katsoen kuvasta löytyvät myös matkalla olleet osastomme Papulan edustajat Eira Pekari, Onerva Vapaavuori, Jouko Toikka, Hannu Xrzywacki, Alpo Seppälä sekä matkamme opas Pentti Lehtimäki.
(Kuva: Raimo Hovi)

Alakuvassa olemme lähellä Venäjää; Hannun ja Eiran taustalla näkyy venäjänpuoleinen Narvan linna.????????????????????????????????????

Sillamäen aikanaan suljettu kaupunki, mitä ei Venäjän vallan aikana löytynyt kartoistakaan.
(Kuva alla)

????????????????????????????????????