Lämpimässä elokuisessa illassa kokoontui parikymmenpäinen joukko kiltalaisia Veteraanimajan upeisiin järvimaisemiin yhteisen illanvieton merkeissä. Jo aiemmin päivällä oli osasto Piikin aktiiveja saapunut saunan lämmitykseen ja valmistelemaan tehtävärasteja majan lähimaastoon. Tehtäviin kuului jokaiselle sotilaalle tärkeitä perustaitoja, kuten etäisyydenarviointi, tiedustelurasti, harjoituskäsikranaatin heitto ja pistooliammunta. Hieman lisähaastetta tarjottiin taistelijateemasta poikkeavalla, luontoauheisella tietovisalla.

Piikkiläiset olivat jo suorittaneet tehtävät, kun pääkillan jäsenet saapuivat vuorostaan mittailemaan taitojaan. Taivaalle kerääntyi sääennusteen mukaisesti tummia pilviä, mutta luontoäiti odotti ystävällisesti hanojen aukaisemista, kunnes miltei kaikki osanottajat olivat ehtineet kiertää tehtäväradan.

Kisan jälkeen iloinen puheensorina täytti rannassa sijaitsevan ulkokatoksen, missä Piikin huoltoryhmä valmisti ja tarjoili herkullisen paellatyylisen illallisen. Perinteenä on myös nauttia ylennysmalja vuoden aikana ylennetyille ja tällä kertaa maljan tarjosi osasto Piikin tuore vääpeli, joka myös nappasi ykkössijan tehtäväradalla. Voittajakolmikko sai muistoksi hienot ”Karjalan Kaartin – Prikaatin kilta” palkintolevykkeet.

Kuva ”Piikin teroituksen” palkitsemistilaisuudesta.
Kuvassa vasemmalta killan puheenjohtaja Matti Mikkonen, juryn jäseninä mm Harri Danska.

Kilpailussa toiseksi sijoittunut Lasse Myllylä toinen oikealta ja reunimmaisena oikealla kisan kolmas Kari Koivula.
Voittaja Arto Laukkanen puuttuu kuvasta.

Tuomo Jaanun osasto Piikille lahjoittama viirijalusta.

Ilta jatkui perinteisesti saunomisella ja keskustelulla maailman menosta. Majalle oli tuotu myös Piikin uusi viirijalusta, mihin oli kaiverrettu säkeistö Ateenalaisten laulusta: ”Eespäin voittohon siis, te sankarit vahvat ja nuoret! Väsymys mielistä pois! Pelvosta tunnetta ei.” Kun tapahtumassa oli mukana kiltalaisia  nuorista urhoista kokeneisiin senioreihin, voidaankin tyytyväisinä todeta, että soihtu palaa kirkkaana:
(Tekstin kirjoittaja on killan tiedotustoimikunnan ja osasto Piikin jäsen, kuvat Paavo Mikkonen)