Karjalan prikaatin killan yritteliäs ja kilpailuhenkinen ydinryhmä kokoontui noin 15 kiltasisaren ja -veljen voimin Haukkajärven rantaan kesän tähänastisesti kuumimpana päivänä (Utissa mitattiin Suomen kesän lämpöennätys 24,9 astetta…)osin leikkimielisen maastokilpailun sekä aivonystyröitä rassaavan tietämyksen tasoa mittaavan valmiuden kartoittamiseksi mm. kasvillisuudesta, eläinkunnasta ja maantieteestä. Saimme kokeilla käden ja katseen tarkkuutta mm. veitsenheitossa, kuularuiskulla sekä puhallusputkella ampumisessa ja etäisyyksien arvioinnissa. Ohessa tarjolla oli runsaasti tarveaineita nälän tunteen eliminointiin sekä höyryävän saunan lauteet lämmittelyyn ennen Haukkajärven armaisiin aaltoihin kirmaamista. Aika usea uskaltautuikin kastautumaan – illan juohevasta sujumisesta suuren vastuun kantanut kiltaveli Tuomo Jaanu muitten rohkeitten mukana. Ja ai ai kun harmitti, kun se Suomen kansallislintu ei ollutkaan teeri eikä suomen kansallispuu mänty! Saati sitten ne marssikappaleet, mitkä tuntuivat NIIN tutuilta mutta eipä vain nimi tullut mieleen….

Ohessa Paavo Mikkosen kuvakavalkadi illan kulusta.

Kiltaveli Matti Romppanen oli koko kisailun suvereeni voittaja. Kuvassa yhdessä puheenjohtaja Matti Mikkosen ja järjestelytehtäviä ansiokkaasti hoitaneen Tuomo Jaanun kanssa.

Kiltaveli Matti Romppanen oli koko kisailun suvereeni voittaja. Kuvassa yhdessä puheenjohtaja Matti Mikkosen ja järjestelytehtäviä ansiokkaasti hoitaneen Tuomo Jaanun kanssa.

Miltei hellelukemissa haukkajärvellä

Kaikki kisailuissa palkitut puheenjohtajan ja Tuomo Jaanun seurassa

Ei kaikki ole sitä miltä näyttää...

Puolustusministeriön järeää kalustoa

Aivonystyrät töissä

..ja eihän se teeri ollut kansallislintu eikä mänty kansallispuu – ja haukikin meni pieleen….