????????????????????????????????????

Piikkirykmentin 75-vuotisjuhlaa vietettiin vaikuttavin menoin ja sykähdyttävin , osin liikuttavinkin puhein sekä laulu- ja runoesityksin Kouvolan Kaupungintalon juhlasalissa sunnuntaina, 19.6.  Erityisen merkityksellinen juhla oli Karjalan Prikaatin killalle – saihan killan osasto Piikki vaalittavakseen Piikkirykmentin, JR 25:n perinteet. .

????????????????????????????????????

Kuvassa Piikin puheenjohtaja Harri Danska vastaanottaa Piikkirykmentin lipun .

 

????????????????????????????????????

Osasto Piikki oli asettanut ryhdikkään kunniavartion Piikkirykmentin patsaalle Kouvolan Kirkkopuistoon muistoseppeleen laskutilaisuuteen. Runsaslukuinen yleisö oli paikalla juhlistamassa tilaisuutta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

????????????????????????????????????

Sotilaspokakuoro johtajanaan Pekka Ainali juhlisti isänmaallisilla laulelmilla sekä seppeleenlaskutilaisuutta Piikin patsaalla että pääjuhlaa Kaupungintalolla.Komeasti kajahti mm. Piikkirykmentin marssi useampaan otteeseen.

????????????????????????????????????

Ryhdikkäänä seisovat ”aidot piikkiläiset”, sodan melskeet JR25:n riveissä kokeneet veteraanit. Kunnia heille!

????????????????????????????????????

Osa pääjuhlassa esiintyneistä arvovieraista. Vasemmalta opetusneuvos Sakari Viinikainen, joka esityksessään käsitteli vaikuttavasti Piikkirykmentin raskaita vaiheita jatkosodassamme. Juhlan avaaja, valtiopäiväneuvos Mikko Pesälä toisena oikealta. Oikealla juhlapuhuja, paikkakunnan oma poika,työ- ja oikeusministeri Jari Lindström, joka hahmotti Piikin sodan aikaisia vaiheita myös tämän päivän yhteiskunnallisiin ponnisteluihin.

 

????????????????????????????????????

Juhlimassa mukana myös vasemmalta Karjalan Prikaatin killan sihteeri Paavo Mikkonen, puheenjohtaja Matti Mikkonen sekä osasto Piikin puheenjohtaja Harri Danska, joka sai kunnian vastaanottaa Piikkirykmentin lipun.(Sivun kuvat: Alpo Seppälä)

”Pohjois-Kymen Piikki on Karjalan Prikaatin kilta ry:n maakuntakomppanian henkilöstön osasto, mikä on perustettu v. 2009. Jäseneksi voi liittyä jokainen, joka on sijoitettuna tai on ollut sijoitettuna Pohjois-Kymenlaakson maakuntakomppaniaan tai Kouvolan paikallispataljoonaan.

Osaston nimi ”Pohjois-Kymen Piikki” on johdettu jatkosodan jalkaväkirykmentti 25:n (JR25) nimestä ”Piikkirykmentti”. JR 25 on ollut koottuna Kymenlaakson alueen reserviläisistä, kuten Pohjois-Kymenlaakson maakuntakomppanian henkilöstö nykyään. Osaston nimi on osaltaan myös kunnianosoitus sotaveteraaneille ja lotille ja heidän ponnisteluilleen sota-aikana.” (Ote Pohjois-Kymen Piikin esittelylehtisestä.)