Liiton juhlavuoden kunniaksi olimme mukana toteuttamassa hanketta, jossa on kyseessä Suomen historian Sotapolut -sarja, jonka arvioidaan jatkuvan useamman vuoden ajan YouTube-kanavalla.
Sarjassa matkustetaan Suomen keskeisille sotahistoriallisille paikoille ja vieraillaan mielenkiintoisissa kohteissa sekä kuullaan tarinoita sotavuosilta. Sarjan yhteydessä tehdään metsäretkiä.
Eilen jaksoa tehtiin Karteen sotamuseossa Lohjalla. Oppaana ja tarinankertojana oli Kalervo Kaarre ja haastattelijana Mika Lilja, toinen hankkeen puuhamiehistä. Kameran takana oli se toinen puuhamies Petri Rajamäki ja MPKL:lla oli myös oma roolinsa. Sarjasta toivotaan mahdollisimman monipuolista joten tässä olisi tilausta killoissa olevalle osaamiselle ja varsinkin sotahistorian tuntemuksella.
Ota yhteyttä liiton toimistoon, jos kiinnostuit aiheista, osaat kertoa historiallisista tapahtumista tai kiinnostuit osallistumisesta jonkin jakson tekemisestä:
Museoon pääsee tutustumaan osoitteessa: https://kaarteensotamuseo.fi/

Ensimaistiaisiksi tästä linkistä pääsee katsomaan sarjan ensimmäisen videojakson ja vierailemaan Bunkkeri Irma 302:een. https://www.youtube.com/watch?v=dm5qTPGDk9o
Mitä, missä ja miten sarjan teko jatkuu, niin siitä myöhemmin… seuraa tulevia jaksoja liiton osalta YouTube kanavalla ja Facebookissa:https://www.facebook.com/maanpuolustuskiltojen.liittory

Kuvassa museoisäntänä Kalervo Kaarre