”Siellä korohorot haukkui ja patterit paukkui…” Näin sananmukaisesti, kun Karjalan prikkatin killan jäsenillä oli mahdollisuus päästä KarPr:n KymJp:n komentajan kutsumina seuraamaan taisteluammuntaa ”Jääkärijoukkue hyökkäyksessä” Pahkajärvellä perjantaina, 23.11. Varhaisina aamun tunteina 19 kiltasisaren ja -veljen ryhmä kokoontui Pahkajärven puomilla, ja sieltä siirryimme Johtolaan kuulemaan pataljoonankomentajan, everstiluutnantti Wahlsteinin kattavaa selontekoa sekä Karjalan prikaatin että yksityiskohtaisemmin sen jääkäripataljoonan toiminnasta.Maittavien pullakahvien ohessa meille avattiin myös yksityiskohtaisemmin harjoitusammunnan kulkua ja tavoitetta.


Savuverholla harhautettiin vihollista havainnoimasta mm. kevyen krh:n asemiin ajoa. Taustalla näkyvällä kukkulalla asemissa ollut vihollinen joutui  irtautumaan jääkärijoukkojen pikakivääritulitusta tukeneitten sinkojen ja kranaatinheitintulen paukkuessa kallion kupeeseen.


”Alte Kameraden”Kalevi Siren ja Matti Mikkonen valmistautumassa seurantaan, ja tarkkailijoitten pääryhmää itse tapahtumien polttopisteessä.

Kiltalaiset kiittävät jääkäriprikaatia ja sen komentajaa meille järjestetystä mahdollisuudesta seurata mielenkiintoista , todellisen kuvan taistelutilanteesta tarjonnutta harjoitusta aivan tapahtumien polttopisteestä!