Uutisia ja tapahtumia

_________________________________________________________________________________________________________________________

LIITTOVALTUUSTO KOKOONTUI 14.11. TAMPEREELLA

Liittovaltuuston kokous järjestettiin lauantaina 14.11.2020 Tampereella. Maanpuolustusjuhla sunnuntaina 15.11.2020 oli koronapandemian vuoksi peruttu.
Liittovaltuusto valitsi liittohallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle vuosiksi 2021-2022 sekä hyväksyi toimintasuunnitelman ja talousarvion vuodelle 2021.

Liittovaltuusto valitsi liittohallituksen jäseniksi kaudelle 2021-22 vaalivaliokunnan ehdotuksen mukaisesti seuraavat:

Aarnio Markus Suomenlinnan Rannikkotykistökilta (uudelleen)
Ellilä Iikka Pohjan Pioneerikilta (uudelleen)
Lehtinen Mika Reserviratsastajat (uusi jäsen)
Mikkonen Juha Pohjois-Pohjanmaan Ilmatorjuntakilta (uudelleen)

Kokouksen jälkeen suoritettiin palkitsemiset. Numeroiduilla Maanpuolustusmitaleilla miekkojen kera palkittiin seuraavat ansioituneet kiltalaiset:

Tapio Kaakkolammi nro 692 (Tampere), Autojoukkojen Tampereen Kilta ry, puheenjohtaja
Pertti Koivuaho nro 693 (Ylöjärvi), Pirkanmaan Pioneerikilta ry, puheenjohtaja
Juha Mikkonen nro 694 (Oulu), Pohjois-Pohjanmaan Ilmatorjuntakilta ry, puheenjohtaja, liittohallituksen jäsen.

______________________________________________________________________________________________________________________

Koronavirusepidemian vaikutukset

Vallitsevien koronaohjeistusten lisätoimena toimiston henkilökunta jatkaa osittaista etätyön tekemistä. Loppuvuoden ajan työskentelemme osittain etänä, mutta meidät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla. Tiedotamme muutoksista tiedotteissa ja sähköpostitse. Tässä tiedotteessa on tarkemmat ohjeistukset eri tapahtumista koronapandemian aikana.

Döbelninkadun auditoriossa kokousten enimmäisosallistujamäärän suositus on 20 henkilöä. Neuvotteluhuoneiden ja auditorion kokoustarjoiluissa korostetaan hygienian merkitystä ja tarjoiluja suositellaan välttämään. Kokouksiin ja tilaisuuksiin osallistutaan vallitsevien koronaohjeistusten mukaisesti – jokaisella meistä on vastuu pitää huolta hygieniasta, turvaväleistä sekä maskien käytöstä. Auditorion varaukseeen ja sen avaamiseen on tullut käytännön muutoksia.
Kun varaat auditoriota, olethan yhteydessä liiton toimisto-ja viestintäsihteeriin: mpkltoimisto@mpkl.fi tai 040 554 8805.

Kiltalaisia pyydetään huomioimaan myös, että oman killan järjestämiin tilaisuuksiin saattaa tulla peruuntumisia. Asia kannattaa aina varmistaa oman killan sihteeriltä.
_____________________________________________________________________________________________________________________

Muita tapahtumia lähitulevaisuudessa

Pohjoismaiset kiltapäivät kesäkuussa 2021 Suomessa

Koronapandemia saattaa vaikuttaa myös 38. Pohjoismaisten Kiltapäivien järjestämiseen Suomessa. Kiltapäivien kohtalo ratkaistaan viimeistään maaliskuussa yhdessä Panssariprikaatin kanssa.

Jouluaaton kunniavartio Hietaniemen sankarihautausmaalla Helsingissä.

Jouluaaton kunniavartio järjestetään vanhan perinteen mukaisesti ja liiton vuoro on klo 14.30-15.00. Kaikki kunniavartiohenkilöt käyttävät suojamaskia, jonka saa tarvittaessa järjestäjältä. Pyydämme vapaaehtoisia ilmoittautumaan tähän kunniatehtävään puh 040 554 8862/Siikander tai mpkltoiminnanjohtaja@mpkl.fi
Ilmoittautumiset on tehtävä viimeistään perjantaina 11.12.

Itsenäisyypäivän paraati 6.12. Porissa on peruttu koronatilanteen vuoksi.

Puolustusvoimat kertoo, että tämän vuoden itsenäisyyspäivän paraati on peruttu koronatilanteen vuoksi. Paraati oli tarkoitus järjestää Porissa 6. joulukuuta. Puolustusvoimien tiedotteen mukaan itsenäisyyspäivää juhlitaan epidemiatilanteen mahdollistamalla tavalla. Tilaisuuksia voidaan järjestää eri puolilla Suomea epidemiatilanne huomioiden. Tilaisuudet voivat koostua esimerkiksi lipunnostosta, seppeleenlaskuista, ansiomitalien luovuttamisesta saajilleen sekä ylennystilaisuuksista.
Puolustusvoimat kertoo itsenäisyyspäivän ohjelmasta ja toteutuksesta tarkemmin lähempänä juhlapäivää.