Etelä-Pohjanmaan Pioneerikilta ry

Kilta on perustettu 1.3.1978 Alajärvellä. Yhdistyksen toimialue on Etelä-Pohjanmaan maakunta ja sen lähiseutu. Kilta on jäsenenä Pioneeriaselajin Liitto ry -nimisessä yhdistyksessä.

Mistä on kyse

Killan tarkoituksena on valtiovallan hyväksymien, voimassaolevien sopimusten velvoitukset huomioon ottaen maanpuolustushengen vaaliminen, pioneeri- joukoissa niin palvelleiden kuin palvelevien toisiinsa lähentäminen, jäsentensä keskinäisenä yhdyssiteenä toimiminen, vaikeuksiin joutuneiden aselajiveteraanien henkinen ja aineellinen tukeminen, pioneerijoukoissa palvelevien varusmiesten viihtyisyyden edistäminen, pioneeriaselajin historiallisten perinteiden vaaliminen sekä jäsentensä toiminnan edistäminen ja valvominen.

Mitä sinä saat

Ammattitaitoisten reserviläisten yhteisön, joka harjoittelee ahkerasti rannikon haastavissa oloissa. Kesä- ja talviselviytymiskurssin ja -harjoituksen. Mahdollisuuksia osallistua mm. laskuvarjohyppykursseille sekä ammunnan harjoitteluun.

Killan jäseneksi voi liittyä jokainen Pioneeri ja pioneeri henkinen reserviläinen tai 18v Suomen kansalainen.

Jäsenmaksu (40 € / vuosi), jäsenmaksulasku tulee maanpuolustusrekisteristä kotiosoitteeseen.Saat Hakku-lehdet seuraavasta numerosta alkaen.Jäsenetuna: Hakku-lehti (4 nroa/v), Maanpuolustaja (2 nroa/v).

Mitä odotamme sinulta

Aktiivisuutta reservissä sekä monipuolista siviilipuolella hankittua ja joukon tehtävää tukeva osaamista otetaan vastaan. Etsimme tukemamme joukon luonteeseen sopivia reserviläisiä, joilta löytyy tahtoa ylläpitää taistelukuntoa ja kehittyä reserviläisuralla.

Toimintamme

Selviytymistaidot

Sotilastaidot

Ampumakoulutus

Osallistuminen pioneeritoimintojen vapaaehtoiseen koulutukseen ja sen järjes- tämiseen tapahtuu puolustusvoimien tai Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutusalustalla (MPK)

Kehittyminen reservissä

Tukiprojektit

Tarkoituksensa toteuttamiseksi kilta kerää perinneaineistoa, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä järjestää juhla-, kokous-, esitelmä-, keskustelu-, koulutus-, kilpailu-, retkeily- ja tutustumistilaisuuksia.

Yhteisö

Hallituskokoonpano

koulutus

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Kesla monitoimiperävaunu
Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi.