Osasto Lauri Törni Perinnekilta ry

Os. Lauri Törni Perinnekilta on luopunut nettisivuistaan ja siirtynyt Facebookiin.

Killan löytää sieltä nimellä Osasto Törni.

www.lauritorni.fi

Osasto Lauri Törni Perinnekilta ry perustettiin vuonna 1998 jatkamaan Osasto Törnin – Törnin jääkäreiden – toimintaa.

Lauri Törni oli suomalainen Mannerheim-ristin ritari, joka kohosi myös erikoisjoukkojen upseeriksi Yhdysvaltain armeijassa nimellä Larry Thorne.

Törnin jääkäreinä taisteli jatkosodassa 239 miestä, jotka ovat killan kunniajäseniä. Perinnekilta järjestää vuosittain erilaisia tapahtumia, matkoja, julkaisuja ja näyttelyitä. Vuonna 2004 killan retkikunta vei Vietnamin viidakkoon muistolaatan kohtaan, jossa Lauri Törnin helikopteri törmäsi vuoren laelle Vietnamin sodan salaisessa tehtävässä.2019 oli antoisa monella tapaa ”Törni-yhteisöllemme” kiitos Lassen 100v-juhlavuotta.

Kiinnostus Törniin näyttää edelleenkin olevan kasvussa ja varsinkin Gerdtin kuoleman jälkeen perinnetyöstä kiinnostuneita on ilmaantunut poikkeuksellisen paljon.Tämä näkyi ja näkyy vieläkin – ennätysmäärässä jäseniä varsinaisessa killassa mutta ylivoimaisesti eniten meidän FB-ryhmän kasvussa.
Sehän on pelkästään positiivista, jos törniläisten sukulaisia ja osastosta kiinnostuneita haluavat tietää enemmän historiastamme. Pelkästään yhden päivän läpikäynnin yhteydessä tuli hyväksyttyä yhteensä yli 171 uutta tulokasta.
Siten meni 1000 jäsenen raja rikki. Huikeaa!

Tämä asettaa meille admineille jonkin verran (positiivista) työnsarkaa, siksi pari muistutusta tähän liittyen:1. Se, joka hakee pääsyä ryhmään täytyy hakea sitä itse. Vaikka olisi kuinka hyvä kaveri tai tuttava tahansa kyseessä, into / kiinnostus ryhmäämme kohtaan täytyy olla oma.2. Hyväksytään pelkästään profiileja, jotka esiintyvät omalla nimellään ja mielellään omalla profiilikuvallaan. Jokaisesta tehdään pikainen taustatutkimus, koska aiemmin on ollut ongelmia feikkiprofiilien kanssa, jotka ovat levittäneet viruksia jne. Niitä olen epäröimättä ensin ilmiantanut FB:n ylläpidolle, sen jälkeen lähettänyt obliviumiin ja estänyt heidät hakemaan ryhmään jatkossa.3. Kilta vaalii sekä osaston / sen jäsenten muistoa että Lassen perinnettä asiallisella tavalla. Meidän FB-ryhmä toimii sen perinnetyön äänitorvena. Törnin sotilaalliset ansiot ovat kiistattomat mutta emme harrasta minkäänlaista henkilöpalvontaa. Törnin persoona kerää ympärilleen monenlaista porukkaa ja hyvä niin, kunhan keskustelu aina pysyy asiallisena. Siksi olemme täällä tehtävänämme levittää faktaa ja edistaa keskustelua, eikä disinformaatiota.4. Jos joku Teistä, FB-ryhmän jäsenistä haluatte liittyä kiltaan olette erittäin tervetulleita. Lähettäkää YV minulle, niin kerron miten menetellään.

Mistä on kyse

Mitä sinä saat

Mitä odotamme sinulta

Toimintamme

Toiminta

Sotilastaidot

Koulutus

Kehittyminen reservissä

Tukiprojektit

Yhteisö

kuvia

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.