Pirkanmaan Meripuolustuskilta ry

Pirkanmaan Meripuolustuskilta ry perustettiin Tampereella Merivoimien vuosipäivän aattona 8.7.2013.
Merellistä reserviläistoimintaa on Pirkanmaalla eri organisaatioissa harjoitettu jo 1960­luvulta alkaen, ja oma aluskin meillä on ollut vuodesta 1987.
Kilta on Sininen Reservi ry:n jäsen ja kuuluu Maanpuolustuskiltojen liittoon.

Mistä on kyse

Käytännössä kilta toimii M/S Pirkanmaa ­-aluksen toiminnassa mukana olevien henkilöiden yhdyssiteenä ja yhteistyökumppanina muille sidosryhmille, esim. Maanpuolustuskoulutusyhdistykselle (MPK). Toiminta purjehduskauden aikana muodostuu erilaisista MPK­-kursseista, joilla useimmiten liikutaan Saaristomerellä. Gyltön linnakesaari Korppoossa on näissä harjoituksissa tullut tutuksi, mutta monessa välillä hieman eksoottisessakin paikassa on aluksella vuosien varrella käyty.

Mitä sinä saat

Jos merellinen toiminta kiinnostaa, niin tervetuloa mukaan iästä, sukupuolesta ja sotilasarvosta riippumatta, eikä killan nimestä huolimatta asuinpaikankaan kanssa niin tarkkaa ole. Helppo tapa tutustua toimintaamme on tulla mukaan vuosittain toukokuussa Pansiossa ­järjestettävään yhteisharjoitukseen.

Mitä odotamme sinulta

Toimintamme

Toiminta

M/S Pirkanmaa on entinen merivoimien Hauki­-luokan kelirikkoalus Hankoniemi. Aluksen omistaa M/S Pirkanmaan Tukisäätiö ja sen kotisatama on Turun Pansiossa. Aktiiviaikanaan alus liikennöi mm. Hangon ja Russarön linnakesaaren välillä.

Sotilastaidot

Koulutus

Kehittyminen reservissä

Yhteisö & yhteystiedot

Puheenjohtaja:
Timo Valli
040 833 7213
timo.valli(at)iki.fi

Sihteeri:
Kari Näriäinen
050 411 0011
kari.nariainen(at)gmail.com

Y-tunnus: 3074191-8

kuvia

M/S Pirkanmaa

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.