Satakunnan Pioneerikilta ry

Veteraanien vankka tuki!

Kilta on perustettu Säkylässä 26.7.1985 sotiemme veteraanien aloitteesta. Talvi- ja jatkosotaan perustettiin useita pioneerijoukkoja juuri Kokemäen, Harjavallan, Köyliön ja Säkylän seuduilta.

Veteraanien henkinen ja taloudellinen tukeminen ovat olleet killan tärkeimpiä toimintoja. Kilta  ylläpitää maanpuolustushenkeä ja vaalii aselajin perinteitä sekä toimii yhdyssiteenä jäsentensä ja Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonan välillä.

img_0012

Mistä on kyse

Talvi- ja jatkosotaan perustettiin useita pioneerijoukkoja juuri Kokemäen, Harjavallan, Köyliön ja Säkylän seuduilta.

11.Pion.K ja 12.Pion.K olivat alkuvaiheessa 6. divisioonan alaisia yksiköitä muodostaen ylipäällikön reservin. Vuoden vaihteessa 1940 yksiköt liitettiin tuolloin perustettuun, 3. Divisioonaan kuuluneeseen Pion.P 3:een ja ne osallistuivat sotatoimiin Summassa ja Viipurissa. Summan kaistalla toimi myös II AK:aan kuulunut satakuntalainen 29. Pion.K.

Jatkosotaan perustettiin Pion.P 29 Säkylän ja Köyliön miehistä ja Pion.P 31 Kokemäeltä. Ensinmainittu kuului 1. Divisioonaan, jonka sotatie johti Karjalan Kannakselta Aunuksen Kannaksen valtaukseen ja siitä pohjoiseen Karhumäkeen. Pion.P 31 kuului 15. Divisioonaan, joka taisteli Karjalan Kannaksella. Osa  satakuntalaisista pioneereista osallistui myös Lapin sotaan.

Mitä sinä saat

Yhdistyksen tarkoituksena on maanpuolustushengen 
vaaliminen, pioneeri- ja suojelujoukoissa palvelleiden toisiinsa lähentäminen, alueellaan asuvien vaikeuksiin joutuneiden aselajiveteraanien henkinen ja aineellinen tukeminen sekä jäsentensä keskeisenä yhdyssiteenä toimiminen.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää retkeilyjä, tiedotus-, esitelmä-, kokous-, koulutus- ja juhlatilaisuuksia sekä suorittaa muillakin samanlaisilla tavoilla tarkoituksiinsa liittyvää valistustyötä.

Mitä odotamme sinulta

Varsinainen jäsen suorittaa yhdistykselle vuosittain syyskokouksen määräämän jäsenmaksun jäsenrekisterin pitäjän lähemmin määräämänä aikana. Yhdistyksen johtokunta voi anomuksesta vapauttaa 
varsinaisen jäsenen yhdistyksen jäsenmaksuvelvollisuudesta.
Kannattajajäsen suorittaa yhdistykselle vuosittain syyskokouksen 
määräämän jäsenmaksun.
Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksua.

Toimintamme

Selviytymistaidot

Sotilastaidot

Ampumakoulutus

Kehittyminen reservissä

Vuosikokoukset

Yhdistys pitää syyskokouksen loka-marraskuussa ja kevätkokouksen maalis-huhtikuussa johtokunnan lähemmin määräämänä aikana ja paikassa. Yhdistyksen kokoukseen voi johtokunnan niin päättäessä osallistua myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana.

Yhteisö

Hallituskokoonpano

Puheenjohtaja
Vesa Mäkinen
040 5529501, vesa.makinen(at)maanrak-makinen.inet.fi

Kunniapuheenjohtaja
Seppo Pere
KOKEMÄKI

Varapuheenjohtaja
Miikka Ristimäki

Sihteeri
Matti Vihottula
0400 772 693, matti.vihottula(at)gmail.com

Säkylän pioneerimuistomerkki

Säkylän Huovinrinteen kasarmialueen Kunniapolun varteen pystytettiin itsenäisyytemme 70-vuotisjuhlavuonna killan hankkeena pioneerimuistomerkki. Muistomerkissä on kolme Luumäeltä haettua    Salpa-aseman panssariestekiveä, pioneeritunnus ja laatassa teksti ”Talvi- ja jatkosodan 1939-1944 pioneerit”.

muistomerkki

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.