Karjalan Prikaatin Kilta ry

Karjalan Prikaatin Kilta ry on ensimmäinen suomalainen joukko-osastoyhdistys, jonka säännöt olivat kilta-aatteen mukaiset ja joka käytti  kilta-nimitystä.

Karjalan Prikaatin Kilta ry perustettiin Katajanokan Upseerikerholla 25.11.1957. Killan perustajina olivat ennen talvisotaa Viipurin Papulassa (siitä Helsingin osaston nimi ”Papula”) sijainneessa Karjalan Kaartin Rykmentissä palvelleet ja siitä talvisotaan muodostetussa  2. Prikaatin I Pataljoonassa taistelleet veteraanit. He innostuivat perustamaan killan, kun Lapin sodasta Kouvolaan kesällä 1945 saapuneen Jalkaväkirykmentti 8:n nimi muutettiin 5. Prikaatiksi vuonna 1952 ja edelleen vuoden 1957 alussa Karjalan Prikaatiksi. Tuolloin prikaati sai vaalittavakseen Karjalan Kaartin Rykmentin perinteet ja sai niiden tunnuksina rykmentin uljaan valkoisen lipun ja kunniamarssin.

Killan nimi muutettiin vuonna 1965 Karjalan Kaartin – Prikaatin Kilta ry:ksi ja edelleen vuonna 2000 nykyiseen muotoonsa. Killan kotipaikka oli aluksi Helsinki ja tällä hetkellä Kouvola.

Killan virallinen vuosipäivä on 5.4. Raudun taistelujen voiton päivä ”Kuoleman laaksossa” 1918. Karjalan Prikaatin vuosipäivä on 6.5.

Killan jäseninä voivat olla kaikki Karjalan prikaatissa ja sen perinnejoukko-osastoissa palvelleet tai palvelevat ikään, sukupuoleen ja sotilasarvoon katsomatta – kuin myös kaikki muut Suomen kansalaiset perusteltuaan halukkuutensa ja killan hallituksen hyväksyttyä heidän jäsenyytensä. Killan jäsenmäärä on noin 530, joista naisia noin 50.

Killan tarkoituksena on toimia jäsentensä keskinäisenä epäpoliittisena yhdyssiteenä. Se järjestää juhla-, kokous-, esitelmä-, retkeily-, tutustumis- ja muita jäsenkuntaa kiinnostavia tilaisuuksia. Killan jäsenet ovat aktiivisesti mukana osallistujina ja kouluttajina Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen (MPK) toiminnassa. Kilta toimii myös läheisessä  yhteistyössä Karjalan Prikaatin kanssa.

Kiltaan on perustettu rekisteröimättömiä alueellisia osastoja edistämään jäsenten keskinäistä yhteydenpitoa ja killan tarkoitusperiä. Tällä hetkellä killan alueellisista osastoista toimii osasto Papula Helsingissä, Pohjois-Kymen Piikki Kouvolassa sekä Lappeenrannan osasto Lappeenrannassa..

Kilta vaalii Karjalan Kaartin Rykmentin-, JR8:n (tuntemattoman sotilaan rykmentin)-, 5. prikaatin sekä JR 25:n perinteitä.

Tervetuloa mukaan milenkiintoiseen kiltatoimintaan!

Ilmottaudu puheenjohtajan sähköpostiin niin saat tarkempia tietoja killasta. Tietoja saat myös Maanpuolustuskiltojen Liiton internet-sivuilta.

Karjalan Prikaatin Kilta ry
(email: karprkilta(at)gmail.com )
Puheenjohtaja Matti Mikkonen
040 583 9872
matti.mikkonen(at)pp.inet.fi

Sihteeri ja taloudenhoitaja Paavo Mikkonen
044 550 9375
paavo.j.mikkonen(at)gmail.com

Helsinki-osasto Papula
Puheenjohtaja Alpo Seppälä
0400 180 460
alpo.seppala(at)gmail.com

Lappeenrannan paikallisosasto
Puheenjohtaja Taisto Aalinniemi
040 730 1831
taisto.aalinniemi(at)lappeenranta.fi

Pohjois-Kymen Piikki
Puheenjohtaja Harri Danska
Yrjöntie 78
46800 Myllykoski

 

 

KARJALAN PRIKAATIN KILTA; HALLITUKSEN OSOITTEISTO 2020

puheenjohtaja  
Matti Mikkonen
Turkkilantie 9, 45370 Valkeala
matti.mikkonen(at)pp.inet.fi

varapuheenjohtaja
Kari Soininen
Kalevankatu 22 A 22, 45100 Kouvola
kari.soininen(at)elisanet.fi

sihteeri / tal.hoit.
Paavo Mikkonen
Keskikoskentie 4 A 3, 46810 Anjalankoski
paavo.mikkonen(at)pp.inet.fi

jäsenet   

Satu Ahola
Sorapolku 1 C 9
45360 Valkeala
(20.12.2019 lähtien)
satu.ahola(at)gmail.com

Harri Danska
Yrjöntie 78
46800 Myllykoski

Tuomo Jaanu
Palolaiturintie 7
45810 Pilkanmaa
tjaanu(at)hotmail.com

Kaarina Kellokoski
ak.kellokoski(at)gmail.com

Jouko Mononen
Erätie 12
47720 Kuusankoski
jouko.mononen(at)luukku.com

Juha Mäntynen
Suvantopolku 11
47490 Mankala
juhama71(at)gmail.com

Riku Mikkonen

Alpo Seppälä
Rusintie 15
45700 Kuusankoski
alpo.seppala(at)gmail.com
web master, Killan kotisivut

 

 • 25.03.2021
  Killan kevätkokous sähköisesti maaliskuu 2021

  Vallitsevasta koronapandemiatilanteesta  johtuen Karjalan Prikaatin Kilta ry:n kevätkokous hoidettiin sähköisesti ja kokousasiakirjat jaetaan näin kotisivujemme välityksellä jäsenistön tietoon.  Alla olevista tiedostoista löytyvät seuraavat asiakirjat:

  Kar_Pr_kilta_kevät_PK_2021 (1)
  (Kokouspöytäkirja)

  KARPRKILTA TMK 2020 25.1.2021
  (Toimintakertomus)

  SUUNNITELMA JA TOTEUTUMA 2020
  (Vuoden 2020 tapahtumat)

  KarPr Kilta TP 2020
  (Tilinpäätös 2020)

  Lue lisää
 • 04.12.2020
  Killan syyskokous 25.11. Kouvolan Upseerikerholla

  Karjalan Prikaatin Kilta ry:n sääntömääräinen syyskokous pidettiin keskiviikkona, 25.11.2020 kello 18.00 Kouvolan Upseerikerholla. Paikalle oli saapunut 33 killan jäsentä päättämään mm. killan tulevan vuoden toiminnasta ja taloudesta sekä valitsemaan killalle hallituksen vuodelle 2020.

  Kokouksen aluksi kiltaveli, varatuomari Eero Mattila valotti ansiokkaasti siirtymistä veteraaniajasta perinneaikaan. Osanottajat saivat kattavan selvityksen niin veteraaniemme menneistä vaiheista kuin nykyisestä siirtymästä veteraaniperinnön vaalimiseen veteraaniemme rivien harventuessa ja seuraavien sukupolvien astuessa ruoriin pitämään huolta siitä, ettei veteraaniemme muisto ja heidän antamansa uhraukset milloinkaan himmenisi mielistämme.


  Killan puheenjohtaja Matti Mikkonen luovutti Eerolle killan hopeisen ansiolaatan hänen ansioistaan maanpuolustusaatteen vaalimiseksi myöskin killan piirissä. Alla kuva luovutetusta ansiolaatasta.

  Eero Mattila

   

  Kokousasiat käsiteltiin tavanomaisella ripeydellä ja ammattitaidolla killan puheenjohtajan Matti Mikkosen toimiessa kokouksen puheenjohtajana. Tulevan vuoden toimintasuunnitelma (liite 1) sekä talousarvioehdotus (liite 2) hyväksyttiin pienin viilauksin.
  Sesijaan pieniäkään viilauksia ei tarvittu uuden johtokunnan koostamisessa. Sekä puheenjohtaja että kaikki erovuoroiset johtokunnan jäsenet valittiin yksimielisesti jatkamaan tehtävissään seuraavankin kauden. Liekö ollut kysymyksessä se, että osa tälle vuodelle suunnitelluista toiminnoista oli jouduttu siirtämään tulevaisuuteen ja hallitukselle annettiin mahdollisuus viedä hommat kunnialla maaliin. Toinen, hallitukselle mairittelevampi vaihtoehto tietysti olisi, että asiat oli hoidettu niin jäsenistöä tyydyttävästi, että haluttiin saman vireän vauhdin jatkuvan tulevanakin vuonna… Niin tai näin, mutta tulevan vuoden johtokunnan muodostavat seuraavat jäsenet:

  Matti Mikkonen puheenjohtaja
  Kari Soininen     varapuheenjohtaja
  Satu Ahola
  Harri Danska
  Tuomo Jaanu
  Kaarina Kellokoski
  Riku Mikkonen
  Jouko Mononen
  Juha Mäntynen
  Alpo Seppälä

  Killan kunniajäseneksi kutsuttiin killan perustajajäsen, Päivö Itkonen.

  TOSU 2021 KARPRKILTA KARPRKILTA TALOUSARVIO 2021 (2)
  KARPRKILTA TALOUSARVIO 2021 (2)

   

   

   

   

   

  Lue lisää
 • 21.10.2020
  Killan Syyskokous 25.11.2020

  Karjalan Prikaatin Kilta ry:n  syyskokous pidetään ke 25.11.2020 kello 18.00. 
  Paikka: Kouvolan Upseerikerho(Upseeritie 5 Kouvola Kasarminmäki)

  Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset syyskokousasiat.

  Kokousesitelmän pitää killan jäsen, varatuomari Eero Mattila aiheenaan ”Veteraaniajasta perinneaikaan”.

  Kahvitarjoilu ennen kokouksen alkua.

  Tervetuloa!

                                                                                                                                                                                                                                                   

  Lue lisää

 • Sotakamreerin arvo Kalevi Sirenille

  Karjalan Prikaatin Killan johtokunnan kokous 6.10.2020 aloitettiin normaalista poiketen hieman juhlallisemmin menoin Helsingin Putkiradiomuseolla. Tasavallan Presidentti oli killan ehdotuksesta myöntänyt kiltamme ansioituneelle jäsenelle, sotahistoriallisten matkojen asiantuntijaoppaalle ja laulumiehelle, kapteeni evp Kalevi Sirenille päivämäärällä 11.06.2020 sotakamreerin arvon.(nro 69)

  Kuvassa killan puheenjohtaja Matti Mikkonen luovuttamassa Kalevi Sirenille Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön avointa kirjettä sotakamreeriudesta.

  Kiltakansa onnittelee lämpimästi Kallea ansioista saadusta huomionosoituksesta!

   

   

  Lue lisää
 • 23.08.2020
  Kiltapäivät Piikin terotuksineen Rapojärven rannalla

  Killan perinteinen kesätapahtuma Piikin teroituksineen vietettiin aurinkoisen sään vallitessa Veteraanimajalla Rapojärven rannalla.lauantaina, 8.8. Koronapandemiasta huolimatta kaunis sää ja mielenkiintoinen ohjelma houkutteli paikalle yli 20 kiltasisarta ja -veljeä. Hyvin suunniteltuun kesäiseen kiltatapahtumaan kuuluu oleellisena osana luonnollisesti tietopuoli sekä maasto-ja tekniikkataitojen punninta. Niin tälläkin kertaa. Killan sihteeri Paavo Mikkonen järjesti vaativan mutta mielenkiintoisen tietokoitoksen mm. sotilashenkilöitten sijoituksista sekä paikallisella että valtakunnallisella tasolla unohtamatta myöskään paikallisia poliittisia vaikuttajia.
  Kisaajat keskittyneenä paikoin suurta tarkkuutta ja sotilastietämystä vaativiin kilpailukysymyksiin.

  Killan osasto Piikin jäsenet olivat laatineet osalle kisaajista jopa pienehköä tuskan hikeä tuottaneen maastoradan lajeina etäisyyden mittaus, tarkkuusammunta killan uudella muovikuula-aseella, käsikranaatin heitto poteroon, rynnäkkökiväärin ja pistoolin lippaitten täyttö sekä eri kiväärikaliberin ammusten tunnistaminen. Kaikki 11 osallistujaa suoriutuivat radan kunnialla läpi – tosin esimerkiksi allekirjoittaneen kohdalla sotilastaidot olivat päässeet 61 vuodessa huomattavasti ruostumaan, joten lopputulos oli heikkoa  keskitasoa…

  Kiltasisar Eira Pekari ja kiltaveli Timo Pajarinen vartioimassa ykkösrastia, millä määriteltiin etäisyyksiä neljään eri kiintopisteeseen rantamaisemassa.(Kuva: Alpo Seppälä)


  KIltaveli Riku Mikkonen ottamassa tuntumaa kaukaisuudessa häämöttävään ammuntamaaliin…

  Tietokisan voittajat vastaanottamassa ansaittuja palkintojaan killan puheenjohtajalta Matti Mikkoselta. Paras tietäjä kaikista oli kiltaveli Kalervo Seppälä keskellä.Pitkän sotilasuran tuomalla erehtymättömällä osaamisella hän keräsi 18 oikeata vastausta 20:stä. mahdollisesta. Onnittelut!

  Monipuolisen maastokisan parhaat yhteiskuvassa Matti Mikkosen kanssa. Keskellä kisan voittaja Into Lantta ja seuranaan kakkoseksi tullut Ville Niemi ja kolmannen mitalisijan pokannut Sami Tiihonen.

  Kiltapäivään osallistuneet kiittelivät kilvan järjestäjiä päivän mielenkiintoisesta tarjonnasta. Leppoisan seurustelun lomassa nautitut tervetulokahvit, erinomainen , kebabilla höystetty pyttipannu virkistävine janojuomineen sekä viimeisetkin kisailun hiet puhdistavine saunomisineen jättivät osallistujien mielet avoimeksi seuraavan kesän reipashenkiselle kokoontumiselle kilta-aatteen ja sotilastaitojen merkeissä.
  (Kuvat: Paavo Mikkonen)

   

   

   

  Lue lisää
 • 09.03.2020
  Killan kevätkokous Kouvolassa 27.2.2020

  Karjalan Prikaatin Kilta ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Kouvolassa Haanojan Palvelukeskuksessa to 27.2.
  Kokouskahvien tultua nautituiksi saimme kuulla  everstiluutnanttii  evp Kimmo Hakasen mielenkiintoisen esityksen hänen eri kriisipesäkkeissä suorittamistaan rauhan-ja kriisinhallintatehtävistä mm. Kashmirissa, Kosovossa, Pakistanissa ja Tsadissa.Esityksensä lopussa Kimmo Hakanen käsitteli tuulenhallintaan liittyviä kysymyksiä tuulisurfaukseen liittyen mm. Lappalanjärvellä.

  Killan puiheenjohtaja Matti Mikkonen luovutti Kimmo Hakaselle Asekätkentämitalin palkkioksi antoisasta esityksestä.

  Matti Mikkosen rutinoidulla varmuudella kokouasiat vuoden 2019 toimintakertomuksineen ja tilinpäätöksineen saatiin vietyä pöytäkirjoihin asiantuntevien kommenttien saattelemina . Virallisten kokousasioitten käsittelyn lomassa palkittiin vuoden 2019 aikana ansioituneita kiltalaisia seuraavasti:

  Timo Viantie: Vuoden piikkiläinen. Matti Mikkonen valmistautuu kättelemään.

  Juha Mäntynen: Maanpuolustuskoulutus ry:n rautainen Ansioristi Luovuttajina Tapio Lakela MPK:sta ja Matti Mikkonen

  Vuoden 2019 kiltalaisena palkittiin Kim Jokela, joka työesteitten vuoksi ei päässyt vastaanottamaan huomionosoitustaan.


  Osa noin nelikymmenpäisestä kiltasisarten ja -veljien joukosta. Etualla mm. Jouko Mononen, Kalervo Seppälä ja Alpo Seppälä.
  Sivun kuvat: Paavo Mikkonen.

  Alla linkit kokouksessa käsiteltyihin aineistoihin:

  Toimintakertomus 2019, Tilinpäätös 2019 ja vuoden 2019 suunnitellut ja toteutuneet aktiviteetit

  KARPRKILTA TMK 2019 (3)

  KarPr Kilta TP 2019 (2)

  SUUNNITELMA JA TOTEUTUMA 2019 (10)

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Lue lisää
 • 07.12.2019
  Killan syyskokous Kouvolassa 25.11.2019

  Karjalan Prikaatin Kilta ry:n sääntömääräinen syyskokus pidettiin Kouvolassa Haanojan palvelukeskuksessa
  maanantaina, 25.11.2019 .
  Kokouksen aloitettiin kahvitarjoilulla, minkä jälkeen saimme kuulla Karjalan prikaatin komentajan, evesti Jukka Jokisen (ylennetty prikaatikenraaliksi päivämäärällä 6.12.2019) mielenkiintoisen esityksen kokonaismaanpuolustuksen tämänhetkisestä valtakunnallisesta tilanteesta sekä erikseen Karjalan prikaatin sijoittumisesta tähän kokonaisuuteen.

  Eversti Jukka Jokinen
  (Kuva: Puolustusvoimien kuva-arkisto)

  Syyskokous sujui ripeään ja asialliseen tahtiin killan puheenjohtajan Matti Mikkosen heiluttaessa puheenjohtajan nuijaa. Talousarvio ja toimintasuunnitelma vuodelle 2020 hyväksyttiin johtokunnan esittämässä muodossa.(Kokousasiakirjat lopuksi liitteenä). Puheenjohtajana jatkaa kokouksen yksimielisen kannatuksen saattelemana killan nykyinen puheenjohtaja Matti Mikkonen. Myös vuoden 2019 erovuoroiset johtokunnan jäsenet saivat kokoukselta luottamuksen jatkaa johtokunnan esityksen mukaisesti  kaudella 20120.(Kokouspöytäkirja liitteenä).

  Syyskokouksessa palkittuja ansioituneita kiltalaisia:

  Karjalan Prikaatin Killan ansioristi:

  Kiltasisar Tuula Turklin

  Kiltaveli Ville Niemi

  Jalkaväen Ansioristi


  Kiltaveli Timo Viantie

  Kiltaveli Juha Mäntynen

  Pohjois-Kymen Piikin kunniamiekka

  Kiltaveli Harri Danska.

  Syyskokouksemme oli saanut vieraan myös ”pääkallonpaikalta”. MPKL:n puheenjohtaja, kiltamme jäsen Marko Patrakka
  oli mukana seuraamassa kokouksemme sujumista.
  Kuvassa etualalla MPKL:n puheenjohtaja Marko Patrakka sekä häntä vastapäätä tilaisuudessa kiltaan liittynyt,killan
  ansioristillä palkittu  kokousesitelmän pitänyt eversri Jukka Jokinen seuranaan mm. oikealta osasto Papulan puheenjohtaja Alpo Seppälä sekä MPKL:n Hopeisella Ansioristillä palkittu kiltaveli Eero Mattila sekä kiltasisar Irma Mikkonen. Kuvassa myös Karjalan prikaatin apulaiskomentaja, eversti Arto Ikonen sekä prikaatin esikuntapäälliikkö, everstiluutnantti Juhana Skyttä.

  Tuntemattomen Sotilaan ja perinnejoukko-osastomme JR8:n ttunnelmiin kokousväen johdatteli kiltaveli Raimo Hovin kokoama kuoro ”Vetaraanien Pojat”. Saimme kuulla Väinö Linnan Tuntemattoma Sotilaan teksteistä sovitettuja lauluja ”Eldanka järven jää” stä jopa ”Horst Wessel’iin”. Osuvat tekstilainaukset veivät kuulijat tapahtumien polttopisteeseena luutnantti Koskelan ja nuoren, voimakkaasti saksalaissympatioita esiin tuoneen nuoren vänrikin välisen käsirysyn muodossa.Veteraanien Pojat-kuoro. Kiltavelin Raimo Hovi kolmas vasemmalta.
  (sivun kuvat Paavo Mikkonen)

  KAR_PR_SYYS_2019_PÖYTÄKIRJA

  TOSU 2020 KARPRKILTA (2)

  KARPRKILTA TALOUSARVIO 2020 (1)

  TULOSLASKELMA 1.1.-30.6.2019

   

   

  Lue lisää
 • 06.11.2019
  Kouvolan turvallisuuskonferenssi 13-14.9.2019

  Karjalan Prikaatin Killalla oli tilaisuus esitellä toimintaansa Kouvolan Turvallisuustapahtuman yhteydessä Kaupungintalolla lauantaina, 14.9.2019.Turvallisuustapahtuman yhteydessä alan kotimaiset asiantuntijat pohtivat muun muassa puolustuksen ja turvallisuuden nykyhetkeä ja tulevaisuutta Turvallisuusareenalla.


  Killan edustajat esittelypöytänsä takana turvallisuustapahtumassa.  Vasemmalta osasto Papulan puheenjohtaja Alpo Seppälä, killan puheenjohtaja Matti Mikkonen ja killan hallituksen jäsen Kaarina Kellokoski.


  Tilaisuudessa saimme rekrytoitua myös yhden uuden jäsenen kiltaan. Tervetuloa, Juha Vainikka!
  (Kuvat Alpo Seppälän arkistosta.)

  Lue lisää

 • Kiltasisaret tutustuivat Picasson naisiin

  Karjalan Prikaatin Killan kiltasisaret suuntautuvat taideretkelle Kuusankosken Rantakulmaan kiltasisar Eira Pekarin ja kiltaveli Alpo Seppälän kotiin  Eiranrantaan 26. päivänä syyskuuta. Kiltasisarten puuhanainen, killan hallituksen jäsen Kaarina Kellokoski oli panostanut taideillan aikaansaamiseksi mallikelpoisesti, ja niinpä Eiran ja Alpon ”auditorio” täyttyi miltei viimeistä sijaa myöten innostuneista Picasson taiteen ystävistä kuulemaan Eiran Picasson taiteesta poimituilla havainnekuvilla vetämää esitystä naisista, jotka merkittävällä tavalla olivat muusan/mallin/aviovainon/ystävättären rooleissa vaikuttamassa Picasson luomistyön tuloksiin. Jotkut ystävyyssuhteista päättyivät jopa harmonisesti, mutta useiden naisten kohtalona oli unohdus – viimeistään ensimmäisen yhteisen lapsen syntymän jälkeen. Traagisiltakaan naiskohtaloilta ei vältytty tämän taiteen suurmiehen seurustelusuhteissa.

  Picasso-illan osanottajat kokoontuneena luennon jälkeen yhteiskuvaan. Osallistujia oli kaikkiaan 16 kiltasisarta ystävät mukaanlukien. Kahvinkeitosta ja tarjoilusta vastasivat kiltasisaret Kaarina Kellokoski, Tuula Turklin ja Johanna Pyötsiä.
  Killan sihteeri Paavo Mikkonen hoiti totuttuun tapaansa tapahtuman ikuistamisen kameralla sekä uusien jäsenten rekrytoinnin kiltaan – onnistuneesti…

  Kiltasisar Eira sai kiitokseksi esityksestään kiltasisarilta Picasson väreihin matsaavan kukkakimpun, minkä hänelle ojensi kiltasisar Kaarina.
  (Valokuvat: Paavo Mikkonen)

   

  Lue lisää
 • 19.08.2019
  Pohjoismaiset kiltapäivät Norjassa

  Järjestyksessään 37. Pohjoismaiset kiltapäivät järjestettiin Norjan Elverumissa 13. – 16.6.2019. Matkaan lähdettiin keskiviikkona 12.6 .ja paluu Suomeen tapahtui sunnuntaina 16.6. Killastamme osallistui päiville MPKL:n puheenjohtaja  Marko Patrakka ja Arto Pekkola vaimoineen sekä Tuomas ja Erik Hallenberg osasto Papulasta. Mainittakoon, että Arto Pekkola osallistui ensimmäisille kiltapäiville 50 vuotta sitten.

  Tuomas ja Erik Hallenberg ovat jakaneet killan käyttöön otoksia heidän osuudestaan kiltapäivien viettoon


  Elverum


  ”Kasarmimme eessä suuri portti on…”


  ”Oi Maamme…” (Tuomas ja Erik Hallenberg eturivissä keskellä.)


  Avajaispuheen pitänyt norjalaiseversti mainitsi mm.: ”Dear senior officers and young generation in Finnish delegation…” Kuvassa ”young generartion” Erik Hallenberg kiltapäivien avaajan kanssa.


  …ja edustajamme Tuomas Hallenberg saavutti kunniakkaan hopeasijan rynnäkkökivääriammunnassa.


  Erik Hallenberg pääsi kuvaan myös Elverumin pormestarin kanssa.


  Kiltapäivien nuorimmalle ropisi mitaleja, mm. ampuessaan pistoolilla – toki kilpailun ulkopuolella – tanskalaisia paremman sarjan. Iltajuhlassa tanskalaiset luovuttivat Erik’ille rykmentin muistomitalin.


  Kiltapäivävieraat pääsivät Ilmailumuseossa tutustumaan mm. entisöityyn Heinkel HE 111 koneeseen.

  Lue lisää
 • 17.06.2017
  Killan sotahistorian matka Kannakselle 17.6.2017

  Karjalan Prikaatin kilta järjestää yhteistyössä Puolakan Valmismatkat – liikennöitsijän kanssa sotahistoriallisen matkan Piikkirykmentin(JR25) vuoden  1941 hyökkäyspaikoille  Karjalan Kannakselle lauantaina, 17.6.2016. Lähtö Kouvolan Matkakeskuksesta.  Matkan oppaana killan jäsen, perinnepäivystäjä Kalle Siren. (kuva)

  Ilmoittautumisohjeet retken aikatauluineen liitteenä olevassa tiedostossa.piikkirykmentti 17.6.2017
  Ilmoittautuminen suoraan matkan järjestäjälle Puolakan Valmismatkat.

   

  Lue lisää
 • 16.03.2017
  Killan kevätkokous 16.3. 2017

  Karjalan Prikaatin kilta ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään
  torstaina, 16.3. alkaen kello 18.00. Paikka: Haanojan Palvelukeskus, ruokala. Osoite: Myllypuronkuja 2, Kouvola.
  Kahvitarjoilu alkaen kello 17.30. Kokousesitelmä: Aluetoimiston päällikkö, evl Saku Muona.
  Tervetuloa!

  Everstiluutnantti Saku Muona

   

  Lue lisää
 • 25.11.2017
  Killan 60-vuotisjuhlan vietto 25.11.2017

  Karjalan prikaatin kilta ry:n 60-vuotisjuhla ja siihen liittyen kaikille avoin maanpuolustusjuhla pidetään
  killan perustamispäivänä 25.11. lauantaina Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa. Seppeleenlasku Kymen Lukolla Itsenäisyyspatsaalla kello 12.30. Onnittelujen vastaanotto Sinisellä matolla klo 13-, juhla klo 14.00. Kaupungin tervehdys: Kaupunginjohtaja Marita Toikka, juhlapuhe: Puolustusministeri Jussi Niinistö.

  Lue lisää
 • 19.10.2017
  Killan syyskokous 19.10.2017

  Karjalan prikaatin kilta ry:n syyskokous pidetään Haanojan palvelukeskuksessa osoitteessa Myllypuronkuja 2, Kouvola torstaina, 19.10.2017 alkaen kello 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat henkilövalintoineen. Kokousesitelmässään kiltamme jäsen, MPKL:n 1.vpj ,  Marko Patrakka  käsittelee MPKL:n ajankohtaisia kuulumisia.

  Marko Patrakka

  Allaolevista linkeistä pääset tarkastelemaan killan johtokunnan alustavia esityksiä vuoden 2018 toimintasuunnitelmaksi sekä  talousarvioehdotusta.

  TOSU 2018 KARPRKILTA

  KARPRKILTA TALOUSARVIO 2018

  Lue lisää
 • 12.03.2019
  Karjalan prikaatin kilta ry:n kevätkokous 12.3.2019

  Killan kevätkokous pidetään tiistaina, 12.3.2019 Haanojan palvelukeskuksessa Kouvolassa. Osoite: Myllypuronkuja 2, 45150 Kouvola.
  Kahvitarjoilu kello 17.30 ja kokous kello 18.00.
  Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset kevätkokousasiat vuoden 2018 toimintakertomuksineen ja tilinpäätöstietoineen.
  Kokousesitelmä: MPK:n Kaakkois-Suomen apulaispiiripäällikkö Tapio Lakela ”Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen tulevaisuus uuden maanpuolustuslain näkökulmasta tarkasteltuna”.

   

   

  Lue lisää
 • 25.11.2019
  Karjalan prikaatin kilta ry:n syyskokous 25.11.2019

  Karjalan prkaatin kilta ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään

  maanantaina, 25.11.2019 kello 18.00 alkaen kahvitarjoilulla. Kokousesitelmä kello 18.30.

  Paikka: Haanojan Palvelukeskus osoitteessa Myllypuronkuja 2, Kouvola
  Kokousesitelmän pitäjäksi on lupautunut Karjalan prikaatin 1.8.2019 virkaansa astunut uusi komentaja, eversti Jukka Jokinen.(kuva)

  Eversti Jukka Jokinen

  Kokouksen aluksi saamme seurata Veteraanien Pojat-kuoron( kiltaveli Raimo Hovin kuoro) esitystä Väinö Linnan ”Tuntemattomasta Sotilaasta”. Sama esitys kokonaisuudessaan on seurattavissa Valkealan kirjastossa tiistaina, 19.11.2019 kello 16.00.(Katso liite alla)
  TUNTEMATON SOTILAS esitys 191119 (1)

  Lue lisää
 • 01.01.2020
  Killan vuoden 2020 tapahtumakalenteria

  Koulutustapahtumia:

  9.5.2020
  Ampumapäivä naisille 1: aselaki, turvallinen aseen käyttö ja ammunnat, Lupinmäki.

  26.6. – 27.6. 2020
  Salpavaellus; pitkäreitti, kohderyhmä  Kouvolan Paikallispataljoonaan sitoutuneet piikkiläiset ja rekrytointitilaisuus Osasto Piikkiin.

  8. – 9.8.2020
  Kiltapäivä Veteraanimaja Rapojärvi ja ”Piikin teroitus”, sotilaallinen tehtävärata.

  3.10.2020
  Ampumapäivä naisille 2: aselaki, turvallinen aseenkäyttö ja ammunnat, Tyrri.

  Retket

  13.6.2020
  Retki Etelä-Karjalaan Lappeenrantaan. Tutustutaan Salpalinjaan Rutolassa, Hiekkalinnaan Lappeenrannan satamassa ja Lappeenrannan linnoitukseen sekä tutustutaan Kotkaniemeen. Ruokaillaan historiallisessa Lappeenrannan upseerikerhossa

  11.-13.8. 2020
  Retki Tarttoon yhdessä Vapaussoturien Kymenlaakson Perinneyhdistys ry:n kanssa.

  Kokoukset ja tilaisuudet

  6.5.2020
  Tilaisuus Kouvolassa ”Kulmahuone”-muistomerkillä

  4.6.2020
  Lippujuhlapäivän buffet Helsingissä Ritarihuoneella

  14.10.2020
  Esitelmätilaisuus Kouvolan kaupungintalon juhlasalissa. Juhlapuhujana kulttuurineuvos Eero Niinikoski, aiheena ”Tarton rauhasta 100 vuotta”.

   

  Lue lisää
 • 27.02.2020
  Killan kevätkokous 27.2.2020

  Karjalan Prikaatin Kilta ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään to 27.2.2020 Haanojan Palvelukeskuksessa, osotteessa Myllypuronkuja 2, 45150 Kouvola. Käsitellään sääntöjen määräämät kevätkokousasiat. Kokousesitelmä: evl Kimmo Hakanen. Kahvit klo 17.30 alkaen. Tervetuloa!

  Lue lisää
 • 11.08.2020 - 13.08.2020
  Tarton matka 11.-13.8.2020

  Karjalan Prikaatin Kilta ry järjestää jäsenilleen yhdessä Vapaussotien Kymenlaakson Perinneyhdistys ry:n kanssa matkan Tartoon Eestiin 11.8.-13.8.2020. Tarkemmat tiedot matkasta aukeavat allaolevasta liitteestä.

  TARTON MATKA 11.-13.8.2020

   

  Lue lisää
 • 08.08.2020 - 09.08.2020
  Kiltapäivä ja ”Piikin teroitus” 8.8.lauantaina

  Karjalan Prikaatin Kilta ry:n kiltapäivä ja ”Piikin teroitus” la 8.8.2020 klo 13.00 alkaen tulokahveilla  Veteraanimajalla osoitteessa Miettulantie 149, Kouvola

  Maastokisa, saunomista sitä haluaville ym. ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa. Ruokailu n. klo 16 – 17. Yöpymismahdollisuus. Ilmoittaudu maksamalla killan tilille FI5515793006103843 ”kynnysraha” 10 euroa ti 4.8. mennessä. Tule ja tuo kaverisikin tapaamaan tuttuja!

   

   

   

   

  Lue lisää
Takaisin jäsenyhteisölistaukseen