Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry (Kiltapiiri)

Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry perustettiin 23.5.1965 Seinäjoella. Se on Suomen ensimmäinen rekisteröity  kiltapiiri Suomessa.

Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry:n tehtävänä ovat sotiemme veteraanien perinteen siirtäminen tuleville sukupolville, maanpuolustustahdon lujittaminen, oikean maapuolustustietouden jakaminen sekä vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen ja -harrastuksen kehittäminen.

Kilta pyrkii mahdollisuuksiensa sekä sääntöjensä mukaisesti toimimaan yhdyssiteenä ja avustajana kaikkien jäsenjärjestöjensä hankkeiden ja tapahtumien toteuttamisessa. Kilta toimii kiinteässä yhteistyössä Maanpuolustuskiltojen liitto ry:n ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sekä puolustusvoimain kanssa.

Seinäjoen Soilaspiirin Killan logo 2018

 

 

 

 

 

Puheenjohtaja Mikko S. Säntti

Puh. 040-550 9798

S-posti: mikko.santti(at)luukku.com

Sihteeri Marko Pänkälä

 

 

 

 

 

 

 

Puh. 0400-565 300

S-posti: marko(at)redball.fi

 

Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry 1965

Everstiluutnantti (evp) Jarmo Seppä luovuttaa puheenjohtajalle Killan standaarin

Seinäjoen Soilaspiirin Killan logo, jonka on suunnitellut sihteeri Marko Pänkälä 2018.

Sihteeri Marko Pänkälä onnittelee puheenjohtajaa Mikko S. Sänttiä

Seinäjoen Sotilaspiirin Esikunnan perustaminen yleisesikunnan käskyllä tammikuun 23. päivänä 1932.
Esikunta toimi varatuomari Ilmari Talvitien omistamassa rakennuksessa ensimmäisenä toimintavuonnaan 1932.
Seinäjoen Sotilaspiirin Esikunta muutti Ilkantien varteen (Itikanmäki), entisen Verkatehtaan hallintorakennukseen 1933 alussa.
1960-luvun lopulla rakennettiin kantatie 67, jonka vuoksi tykkihalli, esikuntarakennus ja sotilaspiirin päällikön asunto purettiin.
Seinäjoen Sotilaspiirin Esikunta pääsi muuttamaan uuteen Valtion Virastotaloon vuoden 1968 loppupuolella ja toimi siellä loppuvuoteen 1992 saakka.
(Lainaus: ”ISÄNMAAN ASIALLA” maanpuolustustyötä Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen Sotilaspiirin 60 vuotta 1932-1992, Toimittanut everstiluutnantti (evp) Jarmo Seppä).

 • 06.12.2020
  Ansioristien jakotilaisuudesta henkilökuvaa 6.12.2020

  Ansioristien (SSpK ar) jakotilaisuudesta henkilökuvaa saajista.

  https://www.facebook.com/seinajoensotilaspiirinkilta/videos/813900552525158

   

   

   

  Lue lisää
 • 17.09.2020
  SeiSpKillan vuosikokous on torstaina 17.9. klo 18.30 alkaen

  Lue lisää
 • 04.06.2020
  Hyvää Puolustusvoimain lippujuhlapäivää ja suuret onnittelut kaikille palkituille ja ylennyksen saaneille 🇫🇮

  Lue lisää
 • 19.03.2020
  SeiSpKillan vuosikokous 19.3. PERUTTU!

  Arvoisat Kiltamme jäsenet.

   

  Valtiovalta on antanut ohjeistuksia Korona- viruksen laajenemisen ehkäisemiseksi tapahtumien ja tilaisuuksien rajoittamisesta toukokuun loppuun saakka.

  Maailmanlaajuinen tilanne on valitettava tällä hetkellä ja useista Liitoista on tullut tiedotteita tapahtumien ja kokouksien peruuntumisella.

  Liitot ovat myös huolestuneita tilanteen kehittymisellä ja ovatkin ohjeistaneet piirejä, jäsenjärjestöjä sekä jäseniään.

  Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry haluaa ottaa osaltansa vastuuta omista tapahtumista ja kokouksista toukokuun loppuun asti, ellei tilanne vaadi

  pitempikestoista reagointia esim. syksyyn saakka.

   

  Tiedotamme vuosikokouksen ajankohdasta sitten lähemmin, kun tämä vakava tilanne on rauhoittunut.

  Lähetän teille aineiston nyt etukäteen luettavaksi ja toivotaan kaikki, että tämä tilanne voitetaan yhdessä.

   

  VUOSIKOKOUS 19.3. PERUTTU!

   

  Terveisin,

   

  Mikko S. Säntti

  Puheenjohtaja

   

  Marko Pänkälä

  Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry

  Sihteeri

  Puh. 0400-565300

  Mail. marko(at)redball.fi

   

   

   

   

   

   

  Lue lisää
 • 13.03.2020
  Talvisodan päättymisestä 80 vuotta

  Talvisodan päättymisestä 80-vuotta. Etelä-Pohjanmaan jokaisessa kunnassa lasketaan havuseppel sankarihautausmaalla perjantaina 13.3 kello 11.00. Seppelpartiot ja kunniavartiot lukioden sekä yläasteiden oppilaat. Maanpuolustusjärjestöt sytyttävät illalla sankaripatsaalla 105 kynttilää kello 18.00.

  Lue lisää
 • 13.03.2020
  SeiSpKillalle oma vitriini pysyväisnäyttelyyn

  Vitriininäyttelyn avajaiset Suojeluskunta- ja lottamuseolla Talvisodan 80 vuotta päättymisen vuosipäivänä 13.3. Klo 18.00. SeiSpKillalle tulee oma vitriini pysyväisnäyttelyyn alasaliin.
  (Valokuva Seinäjoen Sotilaspiirin arkisto, vuodelta 1968).

  Lue lisää
 • 19.03.2020
  SeiSpKillan vuosikokouskutsu 19.3.

  Lue lisää
 • 13.03.2020
  Talvisodan päättymisen 80 vuotta tapahtumat

  Lue lisää
 • 17.11.2019
  Maanpuolustusjuhla Turussa 17.11.-19

  Maanpuolustusjuhla pidettiin Turussa 17.11.2019.

  Kuvan mahdollinen sisältö: 7 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, ihmiset istuvat ja sisätilaKuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö ja sisätilaKuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö ja ihmiset seisovatKuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, ihmiset seisovatKuvan mahdollinen sisältö: 4 henkilöä, yleisö ja sisätila

  Lue lisää
 • 11.11.2019
  Retki Kainuun Prikaati sekä Kainuun Rajavatiosto (Kuhmo) 11.-13.11.-19

  Päivä 11.11. lähti käyntiin astuessamme Tapio Piittarin kyyditsemään bussiin ja ei muuta kuin nokka kohti Kajaania. Kajaanissa pysähdyimme Kainuun Prikaatin (KaiPr) sotilaskotiin, jossa meitä oli vastassa ylivääp. Kari Mankinen. Matka jatkui tuoreitten munkkien saattelemana Kuhmon rajavartioasemaan, jossa tilannekatsauksen jälkeen oli kalustoesittely ltn Kyllösen johdolla. Seuraavana oli Talvisotamuseo, jossa meille esiteltiin näyttely rva Hilkka Tampion johdolla. Päivän päätteeksi saavuimme majapaikkaamme hotelli Kainuuseen. Huominen päivä jatkuu KaiPr:n sotaharjoituksella ja odotukset ovat korkealla.

  Kuvan mahdollinen sisältö: 3 henkilöäKuvan mahdollinen sisältö: 5 henkilöä, sisätilaKuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, ihmiset seisovat ja sisätilaKuvan mahdollinen sisältö: 13 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, puu, lumi ja ulkoilma

  12.11. pääsimme vihdoin tutustumaan Kainuun Prikaatin harjoitukseen. KaiPr:n esikuntapäällikkö evl Oula Asteljoki otti meidät lämpimästi vastaan harjoituksen johtolassa. Evl Asteljoki piti aluksi prikaatin katsauksen, jonka jälkeen kuulimme harjoituksen pääpiirteistä ja sen tavoitteista. Tilaisuuden lopuksi luovutimme evl Asteljoelle Killan standaarin sekä historiikin. Tilannekatsauksen jälkeen tutustuttiin harjoituksen kulkuun maasto-olosuhteissa evl Jari Salosen johdolla. Oli todella hienoa huomata, kuinka kaikki aselajikouluttajat, sektorin johtajat sekä varusmiehet tekivät ammattitaidolla harjoituksesta varman ja näyttävän. Ei voi muuta sanoa, kuin todella suuret kiitokset hienosta päivästä, jonka meille järjestitte!
  Seinäjoen Sotilaspiirin Killalta kiittää!🇫🇮

  Kuvan mahdollinen sisältö: ainakin yksi henkilö ja ulkoilmaKuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilöKuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, seisooKuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, sisätilaKuvan mahdollinen sisältö: taivas, puu, ulkoilma ja luontoKuvan mahdollinen sisältö: 3 henkilöä, ulkoilmaKuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, seisoo ja ulkoilmaKuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, ulkoilmaKuvan mahdollinen sisältö: taivas, puu, lumi, ulkoilma ja luontoKuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, hymyileviä ihmisiä, ulkoilmaKuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, lumi, puu, ulkoilma ja luontoKuvan mahdollinen sisältö: teksti

  Lue lisää
Takaisin jäsenyhteisölistaukseen