Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry (Kiltapiiri)

Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry perustettiin 23.5.1965 Seinäjoella. Se on Suomen ensimmäinen rekisteröity kiltapiiri Suomessa

Seinäjoen Sotilaspiirin Esikunnan perustaminen yleisesikunnan käskyllä tammikuun 23. päivänä 1932.
Esikunta toimi varatuomari Ilmari Talvitien omistamassa rakennuksessa ensimmäisenä toimintavuonnaan 1932.
Seinäjoen Sotilaspiirin Esikunta muutti Ilkantien varteen (Itikanmäki), entisen Verkatehtaan hallintorakennukseen 1933 alussa.
1960-luvun lopulla rakennettiin kantatie 67, jonka vuoksi tykkihalli, esikuntarakennus ja sotilaspiirin päällikön asunto purettiin.
Seinäjoen Sotilaspiirin Esikunta pääsi muuttamaan uuteen Valtion Virastotaloon vuoden 1968 loppupuolella ja toimi siellä loppuvuoteen 1992 saakka.
(Lainaus: ”ISÄNMAAN ASIALLA” maanpuolustustyötä Etelä-Pohjanmaalla Seinäjoen Sotilaspiirin 60 vuotta 1932-1992, Toimittanut everstiluutnantti (evp) Jarmo Seppä).

Mistä on kyse

Seinäjoen Sotilaspiirin Kilta ry:n tehtävänä ovat sotiemme veteraanien perinteen siirtäminen tuleville sukupolville, maanpuolustustahdon lujittaminen, oikean maapuolustustietouden jakaminen sekä vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen ja -harrastuksen kehittäminen.

Kilta pyrkii mahdollisuuksiensa sekä sääntöjensä mukaisesti toimimaan yhdyssiteenä ja avustajana kaikkien jäsenjärjestöjensä hankkeiden ja tapahtumien toteuttamisessa. Kilta toimii kiinteässä yhteistyössä Maanpuolustuskiltojen liitto ry:n ja Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen sekä puolustusvoimain kanssa.

Mitä sinä saat

Mitä odotamme sinulta

Liity mukaan kiltatoimintaan!
NYT ON nimittäin mahdollista liittyä HENKILÖJÄSENEKSI SEINÄJOEN SOTILASPIIRIN KILTAAN!
Tässä linkki jäsenhakemukseen.
Sinulle tulee aikanaan jäsenmaksu, joka on tällä hetkellä 20€ / vuosi.
Jos haluat toimintaturvan voimaan, maksa jäsenlaskulla 25€ samalla kertaa ja samalla viitenumerolla sen aktivoimiseksi.
Toimintaturva on voimassa aina 12kk maksupäivästä.
(+ SeiSpKillan hallituksen hyväksyminen jäseneksi).

Toimintamme

Kehittyminen reservissä

Tukiprojektit

Yhteisö & yhteystiedot

Puheenjohtaja
Mikko Säntti
Puh. 040-550 9798
Sähköposti: mikko.santti(at)luukku.com

Sihteeri
Marko Pänkälä
Puh. 0400-565 300
Sähköposti: marko(at)redball.fi

Ajankohtaisia uutisia

Puolustusvoimien PAPU-paikallispuolustusharjoitus eri viranomaistahojen kanssa on menossa parasta aikaa Seinäjoella.

Vaasan läänin Maanpuolustusyhdistys ry kävi vierailulla puheenjohtajan Jouko Kuismin johdolla Seinäjoen Sotilaspiirin muistomerkillä Itikanmäellä.

Muistomerkin suunnittelija Marko Pänkälä kertoi vierailun aikana alueen historiasta sekä muistomerkin symbolisesta merkityksestä.

Vaasan läänin Maanpuolustusyhdistys ry oli tukemassa Seinäjoen Sotilaspiirin muistomerkkihanketta ja iso kiitos heille myös paikan päällä käynnistä. 🇫🇮

Vaasan läänin Maanpuolustusyhdistys ry oli tukemassa Seinäjoen Sotilaspiirin muistomerkkihanketta ja iso kiitos heille myös paikan päällä käynnistä.

Seinäjoen Sotilaspiirin Killalla oli kunnia luovuttaa Eduskunnan 1 varapuhemiehelle Paula Risikolle Killan standaarin maanpuolustustyön sekä Killan eteen tehdystä työstä 1.9.2023. Tilaisuudessa tuotiin myös Seinäjoen Sotilaspiirin muistomerkin kuvallista merkitystä esille. Onnittelut Paulalle!

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.

Rakuunakilta ry – Etelä-Pohjanmaan Eskadroona

Kotisivut ovat työn alla….

Mistä on kyse

Mitä sinä saat

Mitä odotamme sinulta

Toimintamme

Toiminta

Sotilastaidot

Koulutus

Kehittyminen reservissä

Tukiprojektit

Yhteisö

kuvia

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.

Pohjanlahden Laivastokilta ry – Suupohjan osasto

Kotisivut ovat työn alla….

Mistä on kyse

Mitä sinä saat

Mitä odotamme sinulta

Toimintamme

Toiminta

Sotilastaidot

Koulutus

Kehittyminen reservissä

Tukiprojektit

Yhteisö

kuvia

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.

Lentosotakoulun Kilta ry

Lentokoulutus alkoi Kauhavalla heinäkuun 15. päivänä vuonna 1929 jolloin joukko-osaston nimi oli ILMAILUKOULU.
Tätä ennen lentokoulutusta oli kyllä jo annettu vuodesta 1918 vuoteen 1921 – ensin Turussa ja sen jälkeen Santahaminassa vv. 1921-1929.

Linkki killan kotisivuille löytyy tästä:
https://www.lentosotakoulunkilta.fi

Mistä on kyse

Mitä sinä saat

Mitä odotamme sinulta

Toimintamme

Toiminta

Sotilastaidot

Koulutus

Kehittyminen reservissä

Tukiprojektit

Yhteisö

kuvia

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.

Satakunnan Pioneerikilta ry

Veteraanien vankka tuki!

Kilta on perustettu Säkylässä 26.7.1985 sotiemme veteraanien aloitteesta. Talvi- ja jatkosotaan perustettiin useita pioneerijoukkoja juuri Kokemäen, Harjavallan, Köyliön ja Säkylän seuduilta.

Veteraanien henkinen ja taloudellinen tukeminen ovat olleet killan tärkeimpiä toimintoja. Kilta  ylläpitää maanpuolustushenkeä ja vaalii aselajin perinteitä sekä toimii yhdyssiteenä jäsentensä ja Satakunnan pioneeri- ja viestipataljoonan välillä.

img_0012

Mistä on kyse

Talvi- ja jatkosotaan perustettiin useita pioneerijoukkoja juuri Kokemäen, Harjavallan, Köyliön ja Säkylän seuduilta.

11.Pion.K ja 12.Pion.K olivat alkuvaiheessa 6. divisioonan alaisia yksiköitä muodostaen ylipäällikön reservin. Vuoden vaihteessa 1940 yksiköt liitettiin tuolloin perustettuun, 3. Divisioonaan kuuluneeseen Pion.P 3:een ja ne osallistuivat sotatoimiin Summassa ja Viipurissa. Summan kaistalla toimi myös II AK:aan kuulunut satakuntalainen 29. Pion.K.

Jatkosotaan perustettiin Pion.P 29 Säkylän ja Köyliön miehistä ja Pion.P 31 Kokemäeltä. Ensinmainittu kuului 1. Divisioonaan, jonka sotatie johti Karjalan Kannakselta Aunuksen Kannaksen valtaukseen ja siitä pohjoiseen Karhumäkeen. Pion.P 31 kuului 15. Divisioonaan, joka taisteli Karjalan Kannaksella. Osa  satakuntalaisista pioneereista osallistui myös Lapin sotaan.

Mitä sinä saat

Yhdistyksen tarkoituksena on maanpuolustushengen 
vaaliminen, pioneeri- ja suojelujoukoissa palvelleiden toisiinsa lähentäminen, alueellaan asuvien vaikeuksiin joutuneiden aselajiveteraanien henkinen ja aineellinen tukeminen sekä jäsentensä keskeisenä yhdyssiteenä toimiminen.
Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää retkeilyjä, tiedotus-, esitelmä-, kokous-, koulutus- ja juhlatilaisuuksia sekä suorittaa muillakin samanlaisilla tavoilla tarkoituksiinsa liittyvää valistustyötä.

Mitä odotamme sinulta

Varsinainen jäsen suorittaa yhdistykselle vuosittain syyskokouksen määräämän jäsenmaksun jäsenrekisterin pitäjän lähemmin määräämänä aikana. Yhdistyksen johtokunta voi anomuksesta vapauttaa 
varsinaisen jäsenen yhdistyksen jäsenmaksuvelvollisuudesta.
Kannattajajäsen suorittaa yhdistykselle vuosittain syyskokouksen 
määräämän jäsenmaksun.
Kunniajäsenellä ei ole jäsenmaksua.

Toimintamme

Selviytymistaidot

Sotilastaidot

Ampumakoulutus

Kehittyminen reservissä

Vuosikokoukset

Yhdistys pitää syyskokouksen loka-marraskuussa ja kevätkokouksen maalis-huhtikuussa johtokunnan lähemmin määräämänä aikana ja paikassa. Yhdistyksen kokoukseen voi johtokunnan niin päättäessä osallistua myös tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksen aikana.

Yhteisö

Hallituskokoonpano

Puheenjohtaja
Vesa Mäkinen
040 5529501, vesa.makinen(at)maanrak-makinen.inet.fi

Kunniapuheenjohtaja
Seppo Pere
KOKEMÄKI

Varapuheenjohtaja
Miikka Ristimäki

Sihteeri
Matti Vihottula
0400 772 693, matti.vihottula(at)gmail.com

Säkylän pioneerimuistomerkki

Säkylän Huovinrinteen kasarmialueen Kunniapolun varteen pystytettiin itsenäisyytemme 70-vuotisjuhlavuonna killan hankkeena pioneerimuistomerkki. Muistomerkissä on kolme Luumäeltä haettua    Salpa-aseman panssariestekiveä, pioneeritunnus ja laatassa teksti ”Talvi- ja jatkosodan 1939-1944 pioneerit”.

muistomerkki

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi. Löydät meidät myös somesta.

Etelä-Pohjanmaan Pioneerikilta ry

Kilta on perustettu 1.3.1978 Alajärvellä. Yhdistyksen toimialue on Etelä-Pohjanmaan maakunta ja sen lähiseutu. Kilta on jäsenenä Pioneeriaselajin Liitto ry -nimisessä yhdistyksessä.

Mistä on kyse

Killan tarkoituksena on valtiovallan hyväksymien, voimassaolevien sopimusten velvoitukset huomioon ottaen maanpuolustushengen vaaliminen, pioneeri- joukoissa niin palvelleiden kuin palvelevien toisiinsa lähentäminen, jäsentensä keskinäisenä yhdyssiteenä toimiminen, vaikeuksiin joutuneiden aselajiveteraanien henkinen ja aineellinen tukeminen, pioneerijoukoissa palvelevien varusmiesten viihtyisyyden edistäminen, pioneeriaselajin historiallisten perinteiden vaaliminen sekä jäsentensä toiminnan edistäminen ja valvominen.

Mitä sinä saat

Ammattitaitoisten reserviläisten yhteisön, joka harjoittelee ahkerasti rannikon haastavissa oloissa. Kesä- ja talviselviytymiskurssin ja -harjoituksen. Mahdollisuuksia osallistua mm. laskuvarjohyppykursseille sekä ammunnan harjoitteluun.

Killan jäseneksi voi liittyä jokainen Pioneeri ja pioneeri henkinen reserviläinen tai 18v Suomen kansalainen.

Jäsenmaksu (40 € / vuosi), jäsenmaksulasku tulee maanpuolustusrekisteristä kotiosoitteeseen.Saat Hakku-lehdet seuraavasta numerosta alkaen.Jäsenetuna: Hakku-lehti (4 nroa/v), Maanpuolustaja (2 nroa/v).

Mitä odotamme sinulta

Aktiivisuutta reservissä sekä monipuolista siviilipuolella hankittua ja joukon tehtävää tukeva osaamista otetaan vastaan. Etsimme tukemamme joukon luonteeseen sopivia reserviläisiä, joilta löytyy tahtoa ylläpitää taistelukuntoa ja kehittyä reserviläisuralla.

Toimintamme

Selviytymistaidot

Sotilastaidot

Ampumakoulutus

Osallistuminen pioneeritoimintojen vapaaehtoiseen koulutukseen ja sen järjes- tämiseen tapahtuu puolustusvoimien tai Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen koulutusalustalla (MPK)

Kehittyminen reservissä

Tukiprojektit

Tarkoituksensa toteuttamiseksi kilta kerää perinneaineistoa, harjoittaa julkaisutoimintaa sekä järjestää juhla-, kokous-, esitelmä-, keskustelu-, koulutus-, kilpailu-, retkeily- ja tutustumistilaisuuksia.

Yhteisö

Hallituskokoonpano

koulutus

Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Kesla monitoimiperävaunu
Kuvan kuvausta ei ole saatavilla.

Tule mukaan kiltatoimintaan!

Liity jäseneksi.